| Mobile | RSS

Nem támogatták a fideszes EP-képviselők az ingyenes koronavírustesztek bevezetését

BALOGH KRISZTINA2021. április 29., csütörtök 21:14

Nem támogatták a Fidesz európai parlamenti képviselői, hogy az uniós tagországok biztosítsanak ingyenes koronavírustesztet a frontvonalban dolgozók számára. Az erről szóló állásfoglalást 616 képviselő szavazta meg, 29-en ellene voltak, míg 45-en tartózkodtak, köztük a fideszesek, valamint a KDNP-s Hölvényi György is – erről írt Facebook-oldalán Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő.

A politikus szerint a kormánypárt nem tartja fontosnak annak kimondását, hogy az elérhető koronavírus-tesztek hozzáférhetősége és megfizethetősége terén nagy eltérések mutatkoznak a tagállamok között, különösen a leginkább érintett munkaerő – köztük az egészségügyben, az iskolákban, az egyetemeken és a gyermekgondozási létesítményekben dolgozók – számára elérhető ingyenes tesztek esetében. 

A magyar kormánypárt otthon veri a mellét és fullba tolja a hazug győzelmi propagandát, eközben még ebben a fontos kérdésben is képesek végtelenül pitiánerek lenni

– írta Ujhelyi István, hozzátéve, hogy például Skóciában a kormány minden iskolába járó diáknak heti rendszerességgel biztosít több ingyenes tesztelési lehetőséget is, vagy ahogy Ausztriában ingyen-teszteket ad az állam azoknak, akik erre igényt tartanak.

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 219 megnézve, 1 alkalommal mai nap |