| Mobile | RSS

Koronavírus: megérkeztek a pénteki magyar adatok


Gazdaság
 2021. április 30. 09:32

Koronavírus: megérkeztek a pénteki magyar adatok

Portfolio

2365 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 779 348 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 182 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 27 540 főre emelkedett. Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 913 550 fő, közülük 1 880 897 fő már a második oltását is megkapta. A mai napra már Pfizer-oltásra is megnyílt az online időpontfoglaló. Ma újabb AstraZeneca szállítmány várható, amelyre már szintén lehet a jövő hétre interneten időpontot foglalni.-0:00

A naponta megjelenő statisztikák közül az egyik legizgalmasabb most az, hogy hogyan alakul a beoltottak száma, hiszen ehhez a statisztikához kötötte a kormány a korlátozások fokozatos feloldását. Mint ahogy arra számítani lehetett, ma reggelre még nem lesz meg a 4 millió beoltott, így egyelőre nem léphetnek életbe az újabb lazítások. Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor ma reggel a Kossuth Rádióban azt mondta, hogy

Ma és holnap biztosan meglesz a 4 millió, ezért holnap reggel életbe léptetjük a szabályokat.

A legfrissebb statisztikák alapján a beoltottak száma 3 913 550 fő, közülük 1 880 897 fő már a második oltását is megkapta.

kori1

▾hirdetés

Most először emelkedett 40 százalék fölé azoknak az aránya a teljes lakosságon belül, akik már legalább az első oltásukat megkapták, a lakosság 19,3 százaléka pedig már a második oltását is megkapta.

kori2

2365 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 779 348-an fertőződtek meg koronavírussal. Az új fertőzöttek számában az egy heti átlag tovább csökkent, olyan alacsony értéket, mint most utoljára február közepén láttunk.

A napi halálozási statisztikában is folytatódott a csökkenés, az elmúlt 24 órában 182, többségében idős, krónikus beteg hunyt el, ezzel az elhunytak száma 27 540 főre emelkedett.

A kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévők számának alakulásában is megtört a napok óta látható csökkenés, mindkét statisztikában emelkedést látunk, 5937 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 677-en vannak lélegeztetőgépen.

A vírus lassú visszaszorulására utal, hogy az elmúlt egy hétben elvégzett tesztek közel 11 százaléka lett pozitív. Ez ugyan még mindig magasabb annál, mint hogy a járvány kontroll alatt tartásáról beszélhessünk, de a pozitivitási ráta folyamatosan csökkenő trendben van.

A járvány regionális mintázata nem sokat változott, a harmadik hullám elején belobbanó Somogy és Komárom-Esztergom megye, valamint Budapest látványosan lefelé lóg ki a népességarányos fertőzöttségi mutató alapján, Baranya és Veszprém megyében népességarányosan kétszer több fertőzöttet találtak népességarányosan.

kori7

Címlapkép: Ivan Romano/Getty Images

fecsego.eu/portfolio

Leave a Reply 105 megnézve, 1 alkalommal mai nap |