| Mobile | RSS

Újra lehet időpontot foglalni, de csak Sinopharmra és AstraZenecára

Legalább már működik a „felelőtlen emberek” által „megtámadott” EESZT-oldal.

RÖVIDENMA, 09:46

Pfizer-oltásra várakozók a Honvéd Kórháznál 2021. április 30-án.
Pfizer-oltásra várakozók a Honvéd Kórháznál 2021. április 30-án.Fotó: Twitter/tamasmarton

Szombat reggeltől ismét működik a pénteken, a kormányzati kommunikáció szerint éppen a Pfizer-oltási napon „megtámadott” honlap, azonban már csak Sinopharmra és AstraZenecára tudjuk beírni magunkat.

Mint ismert, péntek hajnalban kiszivárgott, hogy aznap 100 ezer Pfizert oltanak el országszerte, erre Orbán Viktor is ráerősített a rádióban, hangsúlyozván: aki ilyen vakcinát akar, az aznap tud, utána állítása szerint hetekig nem lesz módja, mert elteszik a fiataloknak. Az időpontfoglaló holnap kora reggeltől nem volt elérhető, amit „terheléses támadással” magyarázott az operatív törzs.

Közben emberek ezrei döntöttek úgy, hogy mivel nem számíthatnak a működésképtelen időpontfoglalóra, próba-szerencse alapon odaállnak az oltópontokhoz, hátha kapnak oltást. Ez végül így is történt, aki regisztrált korábban, az a készlet erejéig kapott is Pfizert, annak ellenére, hogy a nem működő oldal miatt nem tudott rá időpontot kérni.

Az állítólagos terheléses támadás miatti informatikai problémákat szombat késő estére elhárították, legalábbis ezt írták a koronavirus.gov.hu oldalon. Az eeszt.gov.hu jelenleg valóban működik, de a Pfizert hiába keressük, mint írják,

AZ EGYNAPOS PÉNTEKI OLTÁSRA MEGHIRDETETT PFIZER VAKCINA ELFOGYOTT.

fecsego.eu/röviden.hu

Leave a Reply 62 megnézve, 1 alkalommal mai nap |