< Böngészés > Főoldal / Deszki Közélet, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, White House / Blog article: Miniszterelnökség: Rozsda rehab indul!

| Mobile | RSS

Miniszterelnökség: Rozsda rehab indul!

GAZDASÁGKÖZÉLETKözzétéve 2021 máj 1.

Toronydaru

Megalakult a Rozsdaövezeti Bizottság – tájékoztatta a Miniszterelnökség az MTI-t. A rozsdaövezeti akcióterületek kijelölését véleményező testület várja a javaslatokat, hogy mely leromlott állapotú, korábban ipari vagy egyéb gazdasági célra használt ingatlanok kerüljenek be a kormányzati programba.

Az újonnan alakult testület elnöke Füleky Zsolt, a Miniszterelnökség építészeti, építésügyi és örökségvédelmi helyettes államtitkára. A tagjai Gyutai Csaba, az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. ügyvezetője,  László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára, dr. Szabó Ferenc, a Miniszterelnökség Koordinációs és Elemzési Főosztályának főosztályvezetője és dr. Zeke Janka, a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős helyettes államtitkára.

A kormány célja, hogy a leromlott állapotú területek, illetve kp rehabilitációjának megvalósításában segítsen.

Ezért korábban döntés született, hogy a használaton kívül került vagy alulhasznosított, rossz fizikai állapotban lévő, környezetszennyezéssel terhelt egykori ipari és gazdasági területek fejlesztését a kormány kiemelten támogatja – írták a közleményben.

A beérkezett javaslatokat előzetesen megvizsgálják, ez főszabály szerint 45 napig tart, majd az alkalmasnak ítélt kezdeményezéseket részletes, minden szempontra kiterjedő elemzésnek is alávetik. A végső döntést a kormány hozza meg.

forrás OLKT

Leave a Reply 44 megnézve, 1 alkalommal mai nap |