| Mobile | RSS

Dél-Korea: Szinte 0 az esélye a nyájimmunitásnak világszinten

KÜLFÖLDKÖZÉLETKözzétéve 2021 máj 3.

Brüsszel, 2020. augusztus 3. Védőmaszkos járókelők Brüsszel egyik bevásárlóutcájában 2020. augusztus 3-án, a nyári vásár harmadik napján. A koronavírus-járvány miatt a kereskedők számára kedvezőtlenül alakul a belgiumi nyári vásár: júliusról augusztusra halasztották, a kezdete előtti néhány nappal pedig a kormány a járvány második hullámától tartva elrendelte, hogy csak felnőtt, és egyszerre csak egy mehet be egy üzletbe, legfeljebb harminc percre, továbbá kötelezővé tette az arcmaszk viselését a városközpontokban. MTI/EPA/Olivier Hoslet

Egyre valószínűtlenebb, hogy sikerül elérni a nyájimmunitást az új típusú koronavírussal szemben a felgyorsított oltókampányok ellenére – jelentette ki O Mjong Don, a dél-koreai betegségellenőrzési klinikai bizottság vezetője – írja az MTI.

Várhatóan meg kell szoknunk, hogy a normális, mindennapi életünkhöz hozzá fog tartozni a koronavírus is, csakúgy mint a szezonális influenza. Még a lakosság 70 százalékos átoltottsága sem vezet majd közösségi immunitáshoz – vélekedett O Mjong Don.

Az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett oltásokkal jó eséllyel elkerülhető a betegség tüneteinek kialakulása, de ez nem jelenti azt, hogy a beoltott emberek ne tudnának megfertőződni vagy másoknak továbbadni a vírust – mondta el a szakértő.

Korábban Dél-Koreában azt jósolták, hogy ha a lakosság 70 százalékát beoltják, vagy átesett a fertőzésen, akkor kialakulhat a közösségi immunitás.

Via. MTI

Devergo.eu/OLKT

Leave a Reply 32 megnézve, 1 alkalommal mai nap |