| Mobile | RSS

Magyarországnak nem kormánya van, hanem bűnszervezete

KÖZÉLETFrissítve: 2021 máj 3.

SONY DSC

A portyázásokhoz hasonlítja Orbán politikáját Magyar Bálint. A volt oktatásügyi miniszter szerint a nagy fosztogatáshoz ma már nincs szükség hadjáratra, mindössze ki kellett építeni egy olyan rendszert, melyben a közjavak könnyedén csatornázhatók megfelelő kezekbe, és az elszámoltatástól sem kell tartani.

“Magyarországnak nem kormánya van, hanem bűnszervezete”

– tette hozzá.

2021. április 30. Megbeszéljük – részlet 21.04.30. Magyar Bálint18:53

Amikor bizonyos intézmények társadalmi kontroll alatt állnak, akkor azok értelemszerűen vonzóvá válnak a hatalom számára. Magyar Bálint, volt oktatásügyi miniszter ezzel indokolja a modellváltást. A felsőoktatás autonómiájának felszámolása nem csupán hatalmi mánia eredménye. Ez a rendszer, ahogy a politikus látja, bűnözőrendszer.

“Magyarországnak nem kormánya van, hanem bűnszervezete”

– tette hozzá.

Amikor Orbán Viktor kalandozásról beszél, akkor olyan a portyázásokra és a kalandozásokra gondol, amelyek a 9-10. században voltak megszokottak. Magyar is megjegyezte, hogy most Orbán keleti autokraták segítségével – orosz és kínai kölcsönökkel – a saját rendszerét rabolja le. “Az irodalom ismeri a letelepedett rabló fogalmát” – mondta, hozzátéve, hogy egy ilyen karakternek három dolgot kell tudnia, hogyan rabolja le a vagyont, hogyan mossa azt tisztára, valamint hogyan kerülheti el az elszámoltatást.

Magyar Bálint, volt parlamenti képviselő.

Orbán Viktor pedig tanult az olyan bukott kelet-európai autokratikus rendszerek hibáiból, mint Ukrajnában Viktor Janukovicsé volt. Magyar hozzátette azt is, hogy a volt ukrán kormányfőnek menekülnie kellett, pedig az ő rablása kisebb volt ahhoz képest, amit Orbán végrehajtott az utóbbi években. Nikola Gruevszkinek is menekülnie kellett Észak-Macedóniából, akit éppen az Orbán-kormány fogadott be.

Ezekből a példákból okulva Orbán arra törekszik, hogy legrosszabb esetben is elég legyen Magyarországot “áthelyeznie” nyugatról keletre. Ehhez az kell, hogy a megfelelő csatornákon keresztül a megfelelő helyekre áramoljanak a közpénzek, biztosítani kell, hogy valamennyire fenntartható legyen a rendszer, és azt is, hogy ne lehessen elszámoltatni a kormányt.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

forrás. (klubradio.hu)

forrás:OLKT

Leave a Reply 162 megnézve, 1 alkalommal mai nap |