| Mobile | RSS

Sajtóközlemény EP/Európa-nap: 2021. május 9-én fókuszban az EU

Uniós ügyek Tegnap  

Az uniós intézmények kinyitják „virtuális” kapuikat és várják azokat, akik többet szeretnének megtudni az Európai Unióról és annak tevékenységéről.

Az idei Európa napon meghívunk, hogy elmondd véleményedet! 

A hét Katarina Barley és Othmar Karas az EP alelnökeivel a Facebookon és a LinkedIn-en folytatott beszélgetéssel indul. A hét folyamán az érdeklődők mindent megtudhatnak az EP-ről és az Európa jövőjéről szóló konferenciáról a végrehajtó testület tagjaival, a bizottságok elnökeivel és az EP-képviselőkkel készített interjúkból.

Az Európa-nap honlapján információkat érhetőek el a Parlamentről, a Bizottságról és más uniós intézményekről, valamint az EU-ban és globálisan szervezett tevékenységekről. Interaktív térképünk pedig megmutatja, milyen érdekes rendezvényekre – koncertekre, fényjátékokra, izgalmas fórumokra és más eseményekre – lehet számítani az egyes uniós országokban.

Magyarországon a május 9-i online rendezvényen ingyenes, élő Tóth Vera koncert, Mautner Zsófi főzőshow-ja, gyerekprogramok, szakmai beszélgetések várják az érdeklődőket. Ezen felül a virtuális EU-s futásra regisztrált, és a 17 kilométeres távot teljesítő futók számára tombolasorsolás is várható. 

Tegyen virtuális sétát az Európai Parlamentben, a Bizottság Berlaymont központjában és más uniós intézményekben! Az online térben a látogatók különféle játékokat játszhatnak, nézhetnek videókat és tesztelhetik általános tudásukat az EU-ról, valamint a zöld- és digitális kérdésekről. A felhasználók egyetlen kattintással részt vehetnek az EU-ról szóló online vitákban, és felfedezhetik az online eseményeket.

Nézze meg az Európa jövőjéről szóló többnyelvű konferencia honlapját is, ahol megoszthatja ötleteit az EU jövőjének alakításáról!

fecsego.eu/Európai Parlament

Leave a Reply 40 megnézve, 1 alkalommal mai nap |