| Mobile | RSS

Túlárazási beszólás miatt botrány van Pátyon!

BELPOLITIKAKÖZÉLETFrissítve: 2021 máj 3.

Székely László, Páty fideszes polgármestere.

Beszóltak az önkormányzatnak egy túlárazás miatt!

Alaposan összefeszültek helyi civilek a pátyi önkormányzattal egy hosszú ideje húzódó útjavítási munkálat miatt.

A történet két évvel ezelőtt kezdődött, amikor beomlott egy pincejárat a helyi Burgondia utcában, és járhatatlan lett az út. Az önkormányzat nem törte össze magát, hogy mielőbb kijavítsa a hibát, így a környék lakói már a munkálatok megkezdése előtt szerveződni kezdtek.

Mire a javításokkal elkészült az önkormányzat, a helyi civilek már megszervezték magukat, 250 fősre duzzadt a Pátyi kör névre keresztelt csoportjuk, és több bejegyzésben is foglalkoztak a munkálatok költségeivel és körülményeivel.

Ez már nem tetszett a Székely László polgármester vezette fideszes többségű önkormányzatnak, amely a Páty név engedély nélküli használatára hivatkozva letiltatta a csoportot a Facebookról.

„Természetesen mindenkinek joga van csoportot létrehozni, de azt nem hagyjuk, hogy egy politikai indíttatású álcivil csoport Páty nevét használja az önkormányzatot lejáratni kívánó tevékenységéhez, illetve félrevezető megállapításai terjesztéséhez”

– ismerte el a tiltás kezdeményezését a történetet feldolgozó 24.hu-nak az önkormányzat.

A Facebook-csoportot létrehozó Futó Gábor szerint a betiltatott csoport fontos színtere lett a helyi civil közbeszédnek, és nem csak az útjavítással, hanem több más helyi jelentőségű üggyel is foglalkoztak. Amire azért is volt szükség szerinte, mert az önkormányzat egyre több információt zár el a helyiektől, saját érdekei szerint alakítja a beruházásokat, és

„minden elindított projekt bűzlik”.

A számításaik szerint a Burgondia utca javítását közel tízszeresen árazták túl, az előkészítő anyag teljesen elrugaszkodott méreteket tartalmazott, 241 köbméter beton felhasználásával számoltak, miközben a civilek becslése alig 29-re esett. A Pátyi kör által idézett egyik helyi vállalkozó szerint a teljes munka költsége alig haladhatja meg a 2,5 millió forintot, miközben a munkáért az önkormányzat épp a még közbeszerzési határ alattiként elkönyvelhető, 24,9 milliós összeget fizetett ki. A Belügyminisztérium várhatóan 13,5 millió forint támogatást nyújt a gödör feltöléséhez.

Futó Gábor az ügyben feljelentést tett, de ezt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság elutasította, ám a nyomozás mégis elindulhat, ugyanis Futó panasza nyomán a Budaörsi Járási Ügyészség mégis a túlárazás kivizsgálása mellett döntött. (24.hu)

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 65 megnézve, 3 alkalommal mai nap |