| Mobile | RSS

Hadházy: Kétszáz korrupciós ügyről vannak akták

Hadházy Ákos egy kisebb csapattal jelenleg öt nagyobb korrupciós ügy leleplezésén dolgozik. A Spirit Fm és a Klubrádió ügye szerinte csak egy úton csitulhat.

2021. május 6., 08:28

Szerző: 168

Hadházy Ákos közösségi oldalán a napokban megjelent egy üzenet, mi szerint várják őt Kisvaszaron, hogy körülnézhessen az ott folyó ügyek kapcsán – hangzott el Fiala János Keljfeljancsi című műsorában. Hadházy elmondta, hogy a falu polgármesere azért hívta őt el, mert korábban kikérte az Eu-s pályázatok dokumentumát, amit túl lassan kapott meg. “Elköltöttek kb. 400 millió forintot a romák felemelésére, kiút a szegregátum címen. A felét arra kellett költeni, hogy a romatelepek helyett új házakat csináljanak, felújítsanak a másik felét átképzésre, felnőttképzésre. Tudást adni nekik, amivel fel tudnak zárkózni el tudnak helyezkedni” – magyarázta Hadházy, hozzátette, hogy a hozzá forduló magukat névvel és arccal vállaló tanúk szerint ez azonban nem teljes egészében történt meg.

Hadházy elmondta, hogy csapatával együtt igyekszik minél több ilyen ügyet felgöngyölíteni. Mint mondta, olyan ügy, amiben jelenleg kutatnak öt van, azonban kétszáz olyan, amin már dolgozott. Hozzátette hét éve kezdte felgöngyölíteni a korrupciós ügyeket. Szerinte az ellenzék abban hibázik, hogy azt mondja “véget vetnek” ezeknek, pedig olyan nincs, hogy a korrupciónak egyszer vége legyen. “Csökkenteni lehet és kiharcolni, hogy ezeknek következménye legyen” hozzátette, azért is kűzd, hogy az esetleges kormányváltás után kísértésbe eső politikusoknak is nehezebb dolguk legyen.

Szerinte azért lehet, hogy sokan azt mondják róla, hogy “kellemetlen ember”, mert nem másokhoz, hanem ez igazsághoz lojális. “A politikában kellemetlen voltam a Fidesznek, mert azt mondtam, nem kellene lopni. (…) Maximálisan nem vagyok lojális, mert ha látom, hogy a vonat rossz irányba megy, akkor én azon nem akarok rajta maradni” Hozzátette a Fidesz goebbelsi propagandát csinál, ami azt jelenti, hogy a hazugságot a heccelést, hergelést ismétlik unalomig, rosszullétig. “Én csinálom a negatív goebbelsi propagandát, csak az igazságot ismétlem unalomig.”

Szerinte állatorvosként sokkal több sikere volt, mint politikusként, de a kettőt nehéz összehasonlítani. Ha kell a mai napig megnéz egy-egy röntgenfelvételt vagy segít a kollégáinak, de alapvetően ő már a korrupciós ügyek leleplezésére tette fel az idejét. 

Hadházy a napokban kijelentette, nem hajlandó az ATV csatornáján jelengelg több interjút adni. Mint mondta, akkor lehet ebben változás, ha megoldódik a Spirit Fm és a Klubrádió feszültsége. A Spirit ugyanis május 3-a óta ideiglenesen az egykori Klubrádió frekvenciáján működik, kigolyózva ezzel a Klubrádiót a hagyományos rádiók sorából. “Akkor tudna megoldódni szerintem, ha a Spirit Fm műsorsávot adna a Klubrádiónak” – mondta. Egyelőre más megoldást nem lát erre a problémára. 

(Kiemelt kép: MTI | Balogh Zoltán)

fecsego.eu/168óra

Leave a Reply 71 megnézve, 1 alkalommal mai nap |