| Mobile | RSS

Magyar György körberöhögte Deutsch Tamást

Magyar György ügyvédet és jelenleg Brüsszelben dolgozó – egyébként szintén jogász végzettségű – fiát nem rázta meg Deutsch Tamás legutóbbi kirohanása. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője még levelet is írt két uniós biztosnak. Ebben nemcsak a Magyarországról szóló idei jogállamisági jelentés várható megállapításait kifogásolta, hanem azt is, hogy Magyar Gábornak fontos szerepet szántak e dokumentum elkészítésében.

Magyar György úgy véli, őt is és fiát is felemelik, ha támadják őket. Ez pedig inspirálóan hat rájuk, netán kacajra fakasztja őket, de állnak elébe minden karaktergyilkossági kísérletnek. Az ügyvéd emlékeztetett rá, hogy mindezt már elmondta a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában is szerda délután, de ennél jobban akkor sem tudja összefoglalni, mi a véleménye Deutsch Tamás aznap nyilvánosságra került állásfoglalásáról.

A Fidesz európai parlamenti képviselője elfogadhatatlannak nevezte, hogy az Európai Bizottság Magyar Gábort nevezte ki a Magyarországgal foglalkozó idei jogállamisági jelentést előkészítő delegáció kapcsolattartójának. Úgy fogalmazott, ezzel a „virtigli baloldali politikai aktivistával” nem az a fő baj, hogy az ismert baloldali ügyvéd-politikus fia. A kinevezés – szerinte – attól botrányos, hogy Magyar Gábor nem egy független uniós tisztviselő.

Magyar György felidézte, hogy fia 2017 októberében távozott a hazai közéletből, és mondott le az ügyvédi karrierről. Mindezt azzal indokolta, hogy úgy érezte, ügyvédi működésével lényegében legitimál „egy olyan rezsimet, amely már nem felel meg az emberi jogokat tiszteletben tartó demokratikus jogállam követelményeinek”. A lépés azért is érintette érzékenyen az édesapát, mert azt érezte, őt is magára hagyta az ügyvédi irodájukban. Ezzel együtt Magyar György nem tudta, és nem is akarta befolyásolni döntésében, amely szerint inkább eurokrataként kívánja kívülről segíteni a jogállamiság helyreállítását. Az érveit viszont elfogadta – tette hozzá. Szerinte ugyanis Magyar Gábor rendszerkritikus független gondolkodó, aki határozott véleményt fogalmazott meg a NER működése kapcsán. Akinek ez nem tetszik, központi utasításra tiltakozhat, és mi állunk elébe – mondta az ügyvéd, aki megjegyezte, hogy a fiát 130 jelentkező közül választották ki az új állására. Akár Deutsch Tamás is megpályázhatta volna, hiszen állítólag ő is jogász, állítólag ő is beszél nyelveket.

A Klubrádió műsorában szóba került egy hallgató véleménye is, amely szerint a miniszterelnök-jelölti előválasztáson olyan szakértőket kellene indítani, mint Bajnai Gordon vagy Magyar György. Az ügyvéd ugyan megtisztelőnek tartja ezt a felvetést, de már túl idősnek véli magát ahhoz, hogy komolyan elgondolkodjon az induláson. Különben is, ahogy 2019-ben, úgy az idén is mint a Civil Választási Bizottság elnöke segítheti a – szavai szerint – jelenlegi autoriter hatalom leváltását, majd az esetleges kormányváltás után alakuló kabinet munkáját annak érdekében, hogy egy élhetőbb országot hozzanak létre. Mint ismert, ez a testület készíti elő és segít lebonyolítani az ellenzéki összefogás pártjai által tervezett előválasztást. A módszer tavaly előtt bevált, akkor a főpolgármester-jelöltek kulturáltan megvívtak egymással, s a választók bölcsességére bízták, hogy közülük ki induljon Tarlós István ellenében. A kedvező tapasztalatok alapján, a 2022-es parlamenti választás előtt is érdemes ezt az utat követni, hogy az ellenzéki pártok létrehozhassanak egy működőképes koalíciót, amely valóban a magyar emberek szolgálatát tekinti alapvető kötelességének – mondta Magyar György.

A politikus-ügyvéd arról is beszélt, a fő problémát napjainkban az jelenti, hogy az utóbbi évtizedben Orbán Viktornak sikerült olyan rendszert kialakítania, amelyben minden rajta múlik. Így a miniszterelnök szerepe indokolatlanul felértékelődött, noha kollektív tevékenységre lenne szükség, amit „úgy hívnak, hogy kormány”. Ebben a kormányban a miniszterelnök csak egy reprezentatív fontos ember, nem kellene egyszemélyi döntéseket hoznia. Magyar György abban bízik, hogy az esetleges következő miniszterelnöknek – akit az előválasztáson szavaznak meg – csapatmunkában kell tevékenykednie. Nem kell neki mindenhez értenie, viszont feladata, hogy harmóniát teremtsen, jogszerűen dolgozzon, és olyan tetteket hajtson végre, amelyek segítik az emberek boldogulását.

fecsego.eu/OLKT

via. (hirklikk.hu)

Leave a Reply 108 megnézve, 1 alkalommal mai nap |