| Mobile | RSS

Pártok-MSZP MSZP: állítsák vissza az egészségügyi dolgozók közalkalmazotti jogviszonyát!

   Budapest, 2021. május 7., péntek (MTI) –

Az egészségügyi dolgozók közalkalmazotti jogviszonyának visszaállítását követelte ismét az MSZP országgyűlési képviselője pénteken.

    Bangóné Borbély Ildikó az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, egyre több beszámoló jelenik meg a sajtóban arról, hogy akadozik a nem koronavírusos betegek ellátása, mert nincs hely a kórházakban, vagy nem végezhetnek el bizonyos vizsgálatokat, kezeléseket.
    Az ellenzéki politikus az ellátásbeli hiányosságokat a tavaly tavaszi kórházkiürítésekkel, az egészségügy a koronavírus-járvány második hullámára történő felkészítésének elmulasztásával, valamint az új egészségügyi szolgálati jogviszonnyal hozta összefüggésbe.
    Hozzátette: március elsejével 5500 dolgozó távozott az egészségügyből, de még nagyobb lehet a baj a közeljövőben. Sok dolgozó záradékkal látta el szerződését: amennyiben május 31-ig nem teljesítik a feltételeiket, távoznak az intézményből – mondta.
    Értékelése szerint szervezetlenség uralkodik az egészségügyben, a fideszes rezsim 11 év alatt hagyta szétesni a betegellátást.
    Bangóné Borbély Ildikó közölte, az MSZP szerint mindenkinek hozzá kell férnie az egységesen jó színvonalú egészségügyi ellátáshoz függetlenül attól, hol él és mekkora a jövedelme.
    Elmondta, az MSZP a Kormányváltást! Korszakváltást! című előválasztási programjában azt is javasolja, a területért önálló minisztérium és kompetens kormánytag feleljen.
    Ígéretet tett a várólisták drasztikus csökkentésére és a tisztességes megélhetéshez szükséges egészségügyi béremelésre.
    Közölte, el fogják érni, hogy többen járjanak orvosi egyetemre, megerősítik a középfokú nővérképzést és kezdeményezik, hogy minden járványügyi szűrővizsgálat ingyenes legyen.


fecsego.eu/MTI

Leave a Reply 51 megnézve, 1 alkalommal mai nap |