< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, White House / Blog article: Mostantól csak pénzért léphetnek be a turisták a velencei Szent Márk-székesegyházba

| Mobile | RSS

Mostantól csak pénzért léphetnek be a turisták a velencei Szent Márk-székesegyházba

A misék látogatása és az egyéni imádkozás továbbra is ingyenesek.

2021. május 7., 20:41

Szerző: 168.hu/MTI

Háromeurós belépődíjat vezetnek be a velencei Szent Márk-székesegyházban a turisták számára, hogy ily módon a látogatók is hozzájáruljanak a bazilika megmentéséhez az árvizektől – jelentette be pénteken Francesco Moraglia velencei pátriárka.

Vallásgyakorlás céljára továbbra is ingyenesen felkereshető marad a világhírű templom a hívek számára, akik a misék idejére mehetnek be a bazilikába, vagy egyéni imádkozás céljából az egyik kápolnába egy oldalajtón keresztül. A látogatói belépődíjat ugyanakkor immár a helyi lakosoknak is meg kell fizetniük a látogatás előjegyzésekor – közölte az egyházi vezető.

A velencei dómba eddig ingyen lehetett belépni, csak egyes részei voltak fizetősek, így a székesegyház múzeuma, kincstára és a Pala d’Oro (Aranytábla), a főoltár hátoldalán látható ikonosztáz, a középkori ötvösművészet egyik leghíresebb alkotása.

A helyi lakosok eddig ingyen nézhették meg a bazilika belsejét, csak akkor kellett 2 eurót fizetniük, ha soron kívül akarták látni az aranyozott ikonosztázt, amelynek megtekintése 7 euróba kerül a turistáknak.

A székesegyházban súlyos anyagi károkat okozott egy 2019 novemberi nagy árvíz, tavaly a pandémia miatt esett el egyik fő bevételi forrásától, a turizmustól. A helyreállításhoz és a templom működtetéséhez elengedhetetlen, hogy belépődíjat szedjenek – mondta a pátriárka.

(Kiemelt kép: a velencei Szent Márk-székesegyház. Fotó: Filippo Ciappi I NurPhoto via AFP)

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 136 megnézve, 1 alkalommal mai nap |