| Mobile | RSS

Sajtómeghivó/Konferencia Európa jövőjéről: ünnepélyes megnyitó május 9-én Strasbourgban

Sajtóközlemény Tegnap  

Az Európa jövőjéről rendezett konferencia-sorozat ünnepélyes megnyitására az Európa-napon, május 9-én kerül sor az Európai Parlament épületében, Strasbourgban.

Időpont: 2021. május 9., vasárnap, 14.00 – 15.30

Helyszín: Európai Parlament, Strasbourg

A másfél órás program során David Sassoli, az Európai Parlament elnöke, Emmanuel Macron, Franciaország elnöke, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, és António Costa portugál miniszterelnök mond beszédet, továbbá röviden felszólalnak a konferencia végrehajtó bizottságának tagjai. Az uniós polgárok és a civil társadalmi szervezetek képviselői virtuálisan szólhatnak majd hozzá az eseményhez, amelyen fellép Renaud Capuçon hegedűművész és a Karski-kvartett. Az ünnepélyes megnyitón a tagállamokban zajló Európa-napi eseményekbe is bekapcsolódhatunk.

Vendégként személyesen 27 Erasmus-diák, óriáskivetítők révén pedig 300 uniós polgár vesz részt az eseményen.

Tagállami Európa-ügyi miniszterek és más neves vendégek szintén online kapcsolódnak majd be az eseménybe.

Koronavírus miatti biztonsági intézkedések

Az eseményen részt vevő újságírókat kérjük, hogy a francia hatóságok és az Európai Parlament egészségügyi előírásait maradéktalanul tartsák be. Minden, személyesen jelen lévő újságírónak és fotósnak tartania kell a kötelezően előírt másfél méteres távolságot. A Parlament épületein belül pedig kötelező az orvosi maszk viselése.

Audiovizuális közvetítés


A konferencia-sorozat megnyitóját az EbS+ 13:30-15.30 óra között élőben (master videóként) közvetíti. Az Ebs közvetítésre kész anyagot sugároz majd.

Az eseményt az Európai Parlament multimedia központja is közvetíti, és az adás élőben követhető a közösségi médiában (FacebookTwitter).

Letölthető videó-, fotó- és hanganyag a multimédia központon keresztül lesz hozzáférhető.

Az akkreditációval kapcsolatos, illetve további technikai információ itt olvasható angolul.

Kapcsolatok:

fecsego.eu/Európai Parlament

Leave a Reply 125 megnézve, 1 alkalommal mai nap |