< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Tudomány/gazdaság, White House / Blog article: Becsapódott a Földbe a kínai rakéta kora hajnalban

| Mobile | RSS

Becsapódott a Földbe a kínai rakéta kora hajnalban

KÜLFÖLDKÖZÉLETKözzétéve 2021 máj 9.

Hosszú Menetelés-5B hordozórakéta

Bár korábban sokan attól tartottak, hogy a darabjai lakott területre zuhanhatnak, a kínai Hosszú Menetelés-5B hordozórakéta roncsainak a nagy része elégett a légkörben, ami pedig megmaradt belőle, az Indai-óceánba zuhant, a Maldív-szigetektől nyugatra.

A kínai hatóság közlését eddig az amerikai űrparancsnokság nem erősítette meg, ők csak annyit közöltek, hogy a hordozórakéta roncsai az Arab-félsziget felett érték el a Föld légkörét.

A Hosszú Menetelés-5B hordozórakéta az épülő kínai űrállomás főmodulját vitte fel április 29-én. Érkezése azért keltett némi izgalmat, mert az amerikai űrparancsnokság irányíthatatlannak nyilvánította.

Becsapódása hatásáról Jonathan McDowell asztrofizikus, a Harvard Egyetem kutatója korábban azt mondta, mintha egy kisrepülőgép zuhanna le, és 160 kilométeres  körzetben szóródnának szét a roncsai – írja az Index.

forrás: OLKT

Leave a Reply 68 megnézve, 1 alkalommal mai nap |