< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Orbán hadat üzent a külföldön dolgozó magyaroknak: ha nem költöznek vissza, nem kapnak védettségi igazolványt sem!

| Mobile | RSS

Orbán hadat üzent a külföldön dolgozó magyaroknak: ha nem költöznek vissza, nem kapnak védettségi igazolványt sem!

BELPOLITIKAKÖZÉLETKözzétéve 2021 máj 8.

Orbán Viktor

Megoldást várnak a kormánytól azok az itt élő külföldiek, akik ugyan felvették már az első oltást, mégsem mehetnek moziba vagy sportmeccsre vakcinaigazolvány hiányában.

Több mint 4,2 millió védettségi igazolványt gyártottak le a mai napig, a beoltottak és a koronavírus-fertőzésen igazoltan átesettek számára automatikusan kézbesítik az okmányokat – tájékoztatott nemrégiben a Miniszterelnökség – – számolt be róla az RTL Híradó és az Index.

Azonban a kiállított vakcinakártyák között nincs külföldieknek kiállított kártya, legalábbis ez derül ki azokból az e-mailekből, amelyeket az elmúlt hetekben kaptunk olvasóinktól.

Hosszú hónapokig a Magyarországon élő külföldiek számára a vakcinához való hozzáférés is kétséges volt, ugyanis aki nem rendelkezett tajszámmal, nem volt lehetősége regisztrációra sem. Erre a problémára adott választ a  Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfőn, amikor bejelentették, keddtől már a Magyarországon élő külföldiek és a tajszámmal nem rendelkező, külföldön élő és külhoni magyarok is regisztrálhatnak a koronavírus elleni védőoltásra.

Müller Cecília úgy fogalmazott:

Ők velünk együtt élnek, járványügyi szempontból éppen olyan elbírálás alá esnek, mint a magyar állampolgárok. Elérkezett az idő, hogy bőségesen van vakcinánk. Így a Magyarországon élő külföldiek is regisztrálhatnak, és majd felvehetik az oltást

– mondta az országos tiszti főorvos.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 96 megnézve, 1 alkalommal mai nap |