| Mobile | RSS

Orbánnak már nincs szüksége mind a 133 bátor emberére a kétharmadhoz

BELPOLITIKA+szerző

DOBSZAY JÁNOS

2021.05.08. 07:00

Ellenzéki térfélen ülő képviselők is besegítettek a Fidesznek az állami vagyon alapítványi kiszervezéséről szóló parlamenti szavazáskor. Egyelőre csak néhány jele van, hogy megtérülő szívességről lehet szó.

Odalesz a Fidesz-kétharmad – reménykedtek a tavaly őszi szerencsi időközi választások előtt az ellenzéki pártok. Az állami vagyon egy részének közalapítványokba történő kiszervezéséről tartott múlt heti parlamenti szavazás óta világos, hogy ez akkor is hiú ábránd lett volna, ha az összellenzéki jelölt, a jobbikos Bíró László tavaly legyőzi kormánypárti riválisát. Ez is csak papíron vetett volna véget a Fidesz–KDNP jó évtizede tartó – az előző ciklusban egy rövid időre megszakadt – kétharmados többségének.

A kórházi kezelése miatt a szavazástól távol maradó Bányai Gábor helyére mindjárt három beugró is akadt a múlt héten. A két volt jobbikos képviselő – a Mi Hazánk-os Fülöp Erik és a saját magáról pártot elnevező Volner János – mellett a német nemzetiségi képviselő, Ritter Imre is a kormánypárttal szavazott.

A Budaörsön a Fidesz támogatásával 2010-ben a polgármesterségért ringbe szállt Ritter esetében ez nem is lehetett meglepő. Már három éve, nemzetiségi képviselővé választásakor sem csinált titkot abból, hogy főszabályként mindig a kormánypárttal fog szavazni. Ezt csak az írhatná felül, nyilatkozta akkor lapunknak (HVG, 2018. április 19.), ha úgy látná, hogy a szavazásra bocsátott jogszabály hátrányos helyzetbe hozná a magyarországi németeket. Megbízhatóságát rögvest demonstrálta is a Stop Soros törvény megszavazásával, és azóta sem mutatott megingást az elhatározásában.

forrás:hvg360

Leave a Reply 49 megnézve, 1 alkalommal mai nap |