< Böngészés > Főoldal / Deszki Közélet, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, White House / Blog article: Visszaszámlálás: itt nézheti élőben, hol fog becsapódni a kínai rakéta

| Mobile | RSS

Visszaszámlálás: itt nézheti élőben, hol fog becsapódni a kínai rakéta

- pzs -

– PZS –KÖVETÉS2021.05.08. 21:12

A CosmoSapiens YouTube-csatornája élőben közvetíti, hogy várhatóan merre fog földet érni a kínai rakéta. Ezek alapján jelenleg Mongólia és Kína hátárán várják az űrtörmeléket. Az adatok azonban folyamatosan, szinte másodpercenként változnak.

Az amerikai Aerospace Corporationnek a légköri belépésre és űrtörmelékre szakosodott központja (CORDS) Új-Zéland mellé lőtte be a visszatérést. A CORDS hangsúlyozza, hogy ez csak feltevés, igazából a jelenlegi föld körüli pályáján a hordozórakéta bárhol beléphet a légkörbe. 

A kínai hatóságok azonban már most figyelmeztetést adtak ki, mert a törmelékek nagy részét az ázsiai országba várják becsapódni. A  kínai Hosszú Menetelés–5B  nem az első olyan hordozórakéta lenne, ami lakott területen ért földet. Egy évvel ezelőtt a a szintén Hosszú Menetelés névre hallgató rakéta légkörben el nem égett darabjai Elefántcsontparton rongáltak meg több épületet.

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 52 megnézve, 1 alkalommal mai nap |