< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, White House / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Nem akarta megújítani a jogosítványát, ezért megfenyegette a háziorvost – vádat emelt az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Nem akarta megújítani a jogosítványát, ezért megfenyegette a háziorvost – vádat emelt az ügyészség


6720 Szeged, Stefánia 10. | 6701 Szeged, Pf.: 432
Telefon: (62) 622-651, (62) 622-680 | Fax: (62) 622-689
E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki több más bűncselekmény mellett életveszélyesen megfenyegette a háziorvosát.

A vádirat szerint a vádlott 2019. augusztus 3. napján a déli órákban ittas állapotban találkozott az egyik megyebeli falu központjában lévő boltban a háziorvosával. A vádlott megkérte az orvost arra, hogy állítson ki részére gépjárművezetői engedély megújításához szükséges egészségügyi alkalmassági nyilatkozatot. Az orvos közölte a vádlottal, hogy a kérését nem tudja teljesíteni, mivel olyan szakorvosi kezelés alatt áll, amely a nyilatkozat kiállításának akadályát képezi. Ekkor a vádlott ordibálni kezdett a sértettel, s több alkalommal megfenyegette azzal, hogy megöli amennyiben nem állítja ki részére a kért igazolást.

Mindezeken túlmenően a vádlott 2018. október 20. napján a késő délutáni órákban ittas állapotban rugdosta a szomszéd falu dohányboltja előtti kerékpártárolóban levő bicikliket. A kerékpártároló előtti padon ült egy időskorú férfi és egy nő, akinek a sörét a vádlott szétlocsolta, majd őt egy alkalommal lefejelte és a kerékpártárolóhoz lökte. Az idős koránál, illetőleg a betegségei és mozgásszervi állapota miatt a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes férfi a nő védelmére kelt, de a vádlott őt is ököllel, nagy erővel arcon ütötte több alkalommal.

A vádlott bántalmazása következtében a nő 8 napon belül gyógyuló sérüléseket, míg a férfi 8 napon túl, mintegy 4 hét alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A járási ügyészség a vádlottal szemben a bűncselekmény elhárítására idős koránál, illetőleg fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat.

A vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Szeged, 2021. május 10.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 75 megnézve, 2 alkalommal mai nap |