| Mobile | RSS

Lázár tízéves fiának svábhegyi palotája

OLKT.net

KÖZÉLETKözzétéve 2021 máj 10.

Már gyerekként belekóstolhat az úri luxusba Lázár János kancelláriaminiszter fia, amennyiben a tízéves Boldizsár beköltözik az apja által a nevére íratott, 60–70 millió forintot érő, négylakásos társasházi lakásba.

Tágas terasz, belső, rendben tartott kert, saját garázs, gyönyörű hegyi kilátás tartozik a svábhegyi ingatlanhoz. A lakások négyzetméterárát tekintve ez az ország egyik legdrágább környéke

Az áprilisban vásárolt 120 négyzetméteres lakás nem szerepel a miniszter nyilvános vagyonnyilatkozatában. Az ingatlan – Boldizsár kiskorúsága miatt – Lázár feleségének bevallásában kapott helyet, ez a dokumentum azonban titkos. A politikus szerint hitelből és csa­ládi összefogással vásárolták a lakást.

› Azt írnak bele, amit akarnak…

A képviselők lényegében azt írnak a vagyonnyilatkozatukba, amit akarnak, az adatok valódiságát a sajtón kívül senki sem ellenőrzi. Emiatt titkolhatta el százmilliós ausztriai bankbetétjeit a vádeljárás alatt álló, volt szocialista politikus, Simon Gábor.

Tóth Zoltán jogász szerint csak a törvények szigorításával vagy egy államtól független hatóság bevonásával lehetne nyomon követni a politikusok vagyonosodását. A Fidesz-frakció mára ígért választ kérdésünkre, hogy tervezik-e nyilvánosságra hozni politikusaik családtagjainak vagyonbevallását.

› Különös szomszéd

Giró-Szász András államtitkár sógora, Serfőző Péter ugyanebben a svábhegyi házban lakik – derítette ki a Bors a hatályos cégadatokból. Az ingatlan kapucsengőjén is szerepel Serfőző neve. Az egyik postaládáról már lekaparták a címkét, helyére nem került új név. A politikus rokonának neve egy másik ládán látható, amelyen több lakóval osztozik.

Forrás és bővebben:http://www.borsonline.hu/

forrás: OLKT

Leave a Reply 49 megnézve, 1 alkalommal mai nap |