< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, Közélet, White House / Blog article: Visszaeső közúti kalóz, a Ferihegyi-úti halálos baleset okozója

| Mobile | RSS

Visszaeső közúti kalóz, a Ferihegyi-úti halálos baleset okozója

BŰNÜGYKÖZÉLETKözzétéve 2021 máj 10.

A Ferihegyi repülőtérre vezető úton május 6-án történt halálos baleset okozásával gyanúsított férfi letartóztatását indítványozta az ügyészség, mert kirívóan sok szabálysértés van már a számláján, emellett nem működik együtt a hatóságokkal, idézéseket nem vesz át – tájékoztat a Fővárosi Főügyészség.

Az Index is beszámolt arról, hogy május 6-án halálos kimenetelű baleset történt a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető úton, a Szemeretelep közelében, ahol négy autó ütközött össze. A balesetet okozó huszonkilenc éves férfi az általa vezetett gépkocsival Vecsés irányából Budapest belváros irányába tartott, amikor a repülőtér D portájánál sávot váltott, és ekkor nekiütközött egy vele azonos irányban haladó gépkocsinak. Az ütközés következtében a gépkocsija átcsúszott a szemben haladó sávba, ahol összeütközött egy szemből érkező autóval, majd egy tehergépkocsival is.

A férfi a baleset után segítségnyújtás nélkül, gyalogosan távozott a helyszínről.

A cserben hagyó férfi utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A balesetnek továbbá egy súlyos sérültje volt, hárman pedig könnyebben sérültek.

Az ügyészség arról is informál, hogy a nyomozók a baleset okozójával halált eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétségének és ötrendbeli segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúját közölték.

A férfi nemcsak elszökött a helyszínről, de a hatóságokkal nem együttműködő, idézéseket nem vesz át, így az ügyészség arra a következtetésre jutott a várható büntetés mértékére is tekintettel, hogy fennáll a szökés gyanúja. Jogosítványa sincs, ennek ellenére rendszeresen vezet.

Az elmúlt időszakban kirívóan sok szabálysértés, köztük számos közlekedési és közlekedéssel kapcsolatos egyéb szabálysértés miatt indult vele szemben eljárás.

A Fővárosi Főügyészség a gyanúsított letartóztatását indítványozta, amelynek elrendelése kérdésében a nyomozási bíró várhatóan ma hoz döntést.

fecsego.eu6Olkt

Leave a Reply 34 megnézve, 1 alkalommal mai nap |