| Mobile | RSS

Hadházy Ákos: Orbán propagandája pont olyan, mint Goebbelsé

Hadházy Ákos még nem olvasta az ellenzéki előválasztási szabályzatot, de reméli, hogy nem csak a kampányra fognak koncentrálni a pártok, hanem a lehetséges kormányváltás utáni első intézkedésekre is felkészülnek.

2021. május 13., 09:04

Szerző: 168

Hadházy Ákosnak sok dolga volt az elmúlt napokban, ezért nem volt még ideje elolvasni az ellenézi előválasztás szabályzatát. Mint azt Fiala Jánosnak a 168.hu-n futó Keljfeljancsi című műsorában elmondta, nem vett részt a részletek kidolgozásában. “Nem hívtak meg” – mondta. Hozzátette, szerinte nagy hiba a civileket arra kényszeríteni, hogy mindenképpen egy párt színeiben induljanak. Ez nem sok jóra vezethet – mondta. 

Örül annak, hogy online is rész lehet venni majd az eseményen. Hozzátette ebben az esetben szerinte kicsit nehezebben lehet majd csalni, mert bár a kormánypárt ráküldhet robotokat a rendszerre, ezek könnyebben detektálhatóak. Ugyanakkor szerinte nehezebb fizikailag mozgósítani még a kormánypárt szavazóit is. „Vannak, akik ha Orbán Viktor azt mondja, hogy fusd körbe háromszor a Földet, megteszik, de azért ők nincsenek olyan sokan”, mondja.

Hadházy kiemelten fontosnak tartja, hogy az előválasztások hátralevő időben ne csak kampányoljanak, hanem közösen együtt is gondolkodjanak a pártok. „Kell egyensúlyt tartani. Helye van a versenynek, de közben érdemes úgy versenyezni, hogy azt a képet is fenntartsák, hogy közben együttműködnek az ellenzéki pártok. Jó lenne ezt megtartani” – mondta. Szerinte a kormánypárt nagyon megnehezítette az utánuk következőknek, hogy már az első időkben jó és felkészült döntéseket hozhassanak a korábbi csorbák kijavítására, ezért minél előbb fel kell készülni a kormányváltás utáni első törvénykezésekre is.

„Az új parlamentnek készen kell lennie a fontos törvényeknek meghozatalára már akkor, amikor a parlament feleáll. Mint Biden beiktatása idején. Már az első nap fontos rendelkezéseket hozott, írt alá. Ha nincs kétharmados többségünk, akkor is tudni kell kormányozni, mert a Fidesz által megírt rengeteg törvény megköti a kezünket. Ezért érdemes lenne már most előre tervezni” – mondta.

Kihangsúlyozta, hogy az összefogás nagyon fontos, de ez is csak az alapja, egy jó kiindulópontja a jövőbeni változásnak. „Az előválasztáson kívül már azzal is foglalkozni kell, hogy az első napon hozzunk meg fontos intézkedéseket.” Példaként a felelősségre vonások tiszta szabályát és menetét hozta fel.

Hadházy sajnálná, ha nem lenne minden választókörzetben megfelelő jelölt, de nem bája, hogy vannak, akik egymást segítik. „A pártoknak komoly fehér foltjaik vannak, ideális esetben minden pártnak máshol. Ebből a szempontból meg érthető, ha nem indítanak minden körzetben jelöltet, de jó lenne. A fiatalokat is muszáj lenne megszólítani, és azokat is akik távol szeretnék tartani magukat a politikától. „A politika nem fogja távol tartani magát az embertől. A politika értejön az embernek. A politika azért csúnya, mert egyre kevesebben foglalkoznak vele” – mondta.

Egy korábbi Facebook posztjára utalva azt mondta, ő nem Orbánt szeretné Hitlerhez hasonlítani, de a propagandája éppen olyan, mint a goebbelsi.

Tóth Csaba Partizán-béli szerepléséről is mondott pár szót. Kiemelte, szerinte nagyon rossz üzenet, ha az ember a sajátjainak a lojalitás mögé bújva elnézi a csalásokat és a korrupciót. „Ha disznóságokról tud a pártjában és azt nem teszi közzé, akkor az nem lojalitás, hanem cinkosság”

(Kiemelt kép: 168.hu | Dimény András)

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 67 megnézve, 1 alkalommal mai nap |