< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Gazdaság-pénzügy-pályázat A K&H kutatása szerint megugrott az érdeklődés az uniós pályázatok iránt

| Mobile | RSS

Gazdaság-pénzügy-pályázat A K&H kutatása szerint megugrott az érdeklődés az uniós pályázatok iránt




    Budapest, 2021. május 14., péntek (MTI) –

Rendkívül megugrott az érdeklődés a kkv-k részéről az uniós pályázatok iránt; a pályázati hajlandóságot mutató index 15 pontot emelkedett az előző negyedévhez képest, jelenleg 43 ponton áll – tájékoztatta a K&H első negyedéves kutatásának eredményeiről az MTI-t pénteken.

    Kiemelték: tízből négy vállalkozást komolyan érdekli valamelyik pályázat, és a cégek több mint fele tartja reálisnak, hogy uniós forráshoz juthat.
    A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a 2021-2027 közötti és az előző ciklusból megmaradt források, valamint a Next Generation EU (NGEU) pénzei összesen mintegy 51,6 milliárd euró értékű elérhető támogatást jelentenek majd Magyarország számára.
    Kökény Roland, a K&H kkv marketing és értékesítés támogatás vezetője a közleményben elmondta: az agrár és az ipari cégek körében a cégek majdnem fele, 49, illetve 47 százalék jelezte, hogy találkozott érdemleges pályázati lehetőséggel.
    A március 8-tól igényelhető Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön is nagy segítséget jelenthet a kkv-knak, a lehetőségről a kutatás alapján a cégek 85 százaléka hallott. Közülük csupán negyedük tartja jogosultnak magát a hitel felvételére, így a teljes kkv szektorra nézve mindössze 7 százalék tervezi a gyorskölcsön igénybevételét – tették hozzá.
   A K&H Magyarországon 2004 óta vizsgálja a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások következő egy évre jellemző várakozásait. A negyedéves kkv bizalmi index összeállítása jelenleg 400 magyarországi székhelyű, 2 milliárd forint éves árbevétel alatti társaság döntéshozóinak megkérdezésével t

fecsego.eu/MTI

Leave a Reply 61 megnézve, 1 alkalommal mai nap |