| Mobile | RSS

Áremelkedés: 10-ből 6 magyar már érzi a drasztikus áremelkedést az országban

OLKT.net

GAZDASÁGKÖZÉLETFrissítve: 2021 máj 13.

Drágulás – Infláció – Élelmiszer

Megosztás

10-ből 6 magyar úgy érzi, hogy az utóbbi egy évben több mint tíz százalékkal nőttek az árak a mindennapokban – derül ki a Napi.hu megbízásából a Pulzus Kutató által készített közvélemény-kutatásból.

A felmérés szerint a magyarok 59 százaléka úgy érzi, hogy a koronavírus-járvány miatt az utóbbi egy esztendőben több, mint tíz százalékkal emelkedtek az árak a mindennapokban, és további 28% érzékelt 6-10 százalék közötti áremelkedést.

Vagyis:

10-ből 9 magyar szerint kamu inflációs számmal hazudik nekünk az Orbán-kormány.

Magyarországon a nők 60 százaléka, míg a férfiak 58 százaléka számolt be arról, hogy az utóbbi egy esztendőben a mindennapokban két számjegyű mértékben nőttek az árak – írta a NAPI. Különösen a középkorúak (40-59 évesek) érzékeltek a két számjegyű drágulást: amíg ugyanis a 60 felettiek körében ez az arány 62 százalék, addig a középkorúaknál 71 százalék, míg a fiataloknál (18-39 évesek) 46 százalék. A nyugdíjas fogyasztói kosár idén január-márciusban átlagosan 3,1 százalékkal drágult.Mint a lap írja, a 2020 őszi lassulás után a KSH számításai szerint 2021. februárja óta újra a jegybank által megcélzott inflációs sáv 3 százalékos közepét meghaladó szintre gyorsult a pénzromlás üteme, sőt a kedden megjelenő április adat már igencsak közel lehet az 5 százalékhoz.

Sajnos az a helyzet, hogy Orbán Viktorék elbénázták a válságkezelést és részben hülyeségekre pazarolták, másrészt a haverokon keresztül kilopták, harmadrészt magukra költötték, negyedrészt veszni hagyták a magyarok pénzét.

Ezt azért tehették meg, mert nekik teljesen más fontos, mint a magyar emberek többségének.

Nekik jó a gyenge forint, mert spekulálnak az árfolyamon, nekik mindegy az alapélelmiszerek ára, mert nem azt vásárolják, és nekik nem számítanak a kispénzű magyarok, mert ők csak a gazdagokat akarják támogatni.

Részletesebben a NAPI oldalán olvashatunk a kutatásról.

fecsego.eu/0LKT

Leave a Reply 118 megnézve, 1 alkalommal mai nap |