| Mobile | RSS

Orbán és Kásler belerúgott a vakokba és a gyengénlátókba

BELPOLITIKAKÖZÉLETFrissítve: 2021 máj 13.

Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége

Alkalmatlanok még arra is, hogy egy weboldalt összerakjanak, nemhogy egy országot vezessenek!

Összeomló weboldalak, túlterheléses támadásnak állított hibák és érzéketlenség jellemzik a kormány technikai felkészültségét.

Bár az EESZT covid-oltáshoz szükséges időpontfoglaló oldalának van gyengénlátó verziója, az valójában mégsem használható – mondta el a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége.

Ezt is elszúrták, ahogy minden mást a járványkezelésben.

Azok a vak és gyengénlátó emberek, akik ernyőolvasó szoftver segítségével használják a számítógépet, nem tudnak időpontot foglalni, ugyanis az űrlap kitöltéséhez egy biztonsági karakterláncot kellene begépelni, csakhogy a segítő szoftverek erre nem alkalmasak.

Ez egyébként évtizedek óta tudható, ráadásul számos más technológiai megoldás létezik olyan biztonsági ellenőrzésekre, melyek a vakokat sem zárják ki az adott felület használatából. A Fidesz csicskái közül azonban senki nem gondolt a gyengénlátó honfitársainkra.

HOGY IS VÁRJUK EL TŐLÜK, HOGY ILYEN “APRÓSÁG” ESZÜKBE JUSSON, HA ORBÁNNAK AZ EGÉSZ JÁRVÁNY ALATT CSAK A LOPÁS VOLT FONTOS: LÉLEGEZTETŐGÉP, VAKCINA, OFFSHORE; A PÉNZ TÖBBET ÉR AZ EMBERÉLETEKNÉL.

A 444.hu ráadásul azt is észrevette, hogy a védettségi igazolvány igénylésére szolgáló elektronikus űrlap sem akadálymentes.

Orbán politikai haszonszerzésre használta a járványt: nemzeti konzultált, összevissza beszélt, nem hallgatott a szakértőkre, pedig ha felvett volna legalább a technikai megoldások kivitelezésére néhány hozzáértőt, nem lenne probléma ilyen alapvetésekkel.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 72 megnézve, 1 alkalommal mai nap |