< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Fogyasztóvédelem, Közélet, Rendőrségi hírek, White House / Blog article: Állatrendőrség alakulhat, az állatvédők többsége támogatja

| Mobile | RSS

Állatrendőrség alakulhat, az állatvédők többsége támogatja

- msz -

– MSZ –

Az állatvédő szerveztek alapvetően támogatnák az állatrendőrség regionális és azon belül lokális szintű működését − derül ki a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat Egyesület április 28. és május 9. között végzett nem reprezentatív kutatásából, amelyet a magyarországi állatvédő szervezetek körében végeztek. Fülöp Erik, a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat Egyesület elnöke közölte: az állatvédők 84 százaléka támogatta az ötletet, míg hat százalék bizonytalan a kérdésben. A szervezetek kilenc százaléka nem ért egyet az állatrendőrség felállításával.

A munkában az állatvédők közel 84 százaléka vállalna regionális feladatokat, míg közel 91 százalékuk lokális feladatokban is együttműködne. Kiugróan sokan támogatják az állatkínzók nyilvános adatbázisának felállítását, ezt 95,6 százalék minősítette kiemelt jelentőségűnek.

Hamarosan online konzultáció indul az állatrendőrségről, és a teljes magyar társadalom kifejtheti a véleményét a szervezet működésének szükségességéről.

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 101 megnézve, 1 alkalommal mai nap |