< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, GFHF hallgatói blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, White House / Blog article: Török Gábor is beszállt a Karácsony Gergely ellen indított áltudományos vitába

| Mobile | RSS

Török Gábor is beszállt a Karácsony Gergely ellen indított áltudományos vitába

nepszava.huPublikálás dátuma2021.05.17. 14:54


Fotó: Béres Márton / Népszava

A politológus szerint a főpolgármestert kritizáló Corvinus Egyetem rektora maga is elégedett volt az egykori oktató teljesítményével.

Ez a vita nem Karácsony Gergely oktatói-kutatói képességeiről szól, hanem csak és kizárólag politikai céljai vannak – írja Török Gábor politológus Facebook-oldalán a főpolgármestert ért legújabb támadásokkal kapcsolatban.
„Aki ebben a vitában megszólal, annak tudnia kell, hogy amit mond, azt fel fogják használni azok, akiknek ez a politikai érdekük. A politikai logika nem ismer határokat. De mi azért ismerhetünk”

– fogalmazott.Amint arról a Népszava is beszámolt, a főpolgármestert azután érték újabb támadások a kormányhoz közeli sajtóban és a közmédiában egyaránt, hogy szombaton bejelentette: miniszterelnök-jelöltként indul az ellenzéki előválasztáson. Maga Karácsony Gergely is Facebook-bejegyzésben válaszolt az ő „elmaradt doktoriját” kifogásoló írásokra, ahogy írta, zömmel a „lakájmédiában”. Török Gábor az üggyel kapcsolatban leszögezte:„Különösen imponáló volt, ahogy a közös cél érdekében együttműködött olyanokkal is, akik nagyon mást gondoltak a világról. (…) Karácsony Gergely éppen azért kerülhetett a tanszékre, mert Lánczi Andrást kizárólag az vezette, hogy találjon egy alkalmas embert a módszertani tárgyak oktatására. Gergő ezt a feladatot sikeresen oldotta meg.”

Miután a Mandineren Lánczi András Corvinus Egyetem rektora azt állította, hogy Karácsony Gergelyt eltanácsolták a közgazdasági egyetem doktori iskolájából, miután „nem teljesítette az előírt követelményeket”, a politológus hosszasan dicsérte Lánczit, aki szerinte „kiváló tanár és még jobb egyetemi vezető volt”.„Különösen imponáló volt, ahogy a közös cél érdekében együttműködött olyanokkal is, akik nagyon mást gondoltak a világról. (…) Karácsony Gergely éppen azért kerülhetett a tanszékre, mert Lánczi Andrást kizárólag az vezette, hogy találjon egy alkalmas embert a módszertani tárgyak oktatására. Gergő ezt a feladatot sikeresen oldotta meg.”Török Gábor szerint ugyanis Karácsony Gergely kurzusainak köszönhetően jelentősen emelkedett a hallgatók módszertani tudása, témavezetésével számos hallgató munkája nyert díjat azokban az években az országos tudományos diákköri versenyeken.„Lánczi András minden alkalommal korrekt módon kiemelte Gergő szerepét abban, hogy az országban a Corvinus lett a legerősebb a politikatudományi képzés módszertani megalapozottságban”

– fűzte hozzá az elemző, aki szerint Lánczi Karácsonyt ért bírálata csak a fentiekkel együtt lehet igaz.

fecsego.ej/népszava.hu

Leave a Reply 111 megnézve, 1 alkalommal mai nap |