| Mobile | RSS

Kedves Oláh László István főszerkesztő barátomnak/A főszerkesztő levele 37.

Kedves Olvasóm!

Orbán Vikor szerint legyűrtük a járvány harmadik hullámát. Be is jelentette reggeli rádiós igehirdetésében, hogy szinte minden korlátozást feloldanak, ideértve a maszkviselés kötelezettségét és a kijárási tilalmat. Ennek akár örülhetne is a magunkfajta, ha nem hallottuk volna azt a hírt, hogy a járványvészhelyzetet szeptember 1-jéig meghosszabbította ugyanez az Orbán Viktor. Pontosabban nem ő, persze, hanem a 133 bátor embere, ahogy ő hívja ezeket az elvtelen csicskákat, akik a Parlament jobbra érdemes épületében nyomogatják a gombokat a parancsai szerint.

Az igazság az, hogy a korlátozások feloldása után igazából semmivel sem indokolható, hogy miért kellett szeptemberig meghosszabbítani a felcsúti diktátor teljhatalmát.

Mivel indokolható ez mégis? Két dologgal. Ami mégis egy.

Az egyik a legutóbbi levelemben részletesen kifejtett háttérhatalom és árnyékállam kiépítésében keresendő, amihez még sok olyan teendő van bizonyára, ami rendeleti kormányzással könnyebben elintézhető. A kínai kémegyetemet én most ugyanide sorolom. Miért ne használna fel Orbán Viktor minden rendelkezésre álló eszközt ellenzékben, amit kormányon is felhasznál? Na, ugye.

A másik dolog, amihez nagyon jól jön a korlátlan hatalom, az az ellenzéki összefogás gáncsolása. Ha ugyanis a miniszterelnöknek teljhatalma van, simán megakadályozhatja az előválasztást. Pontosabban nyilván nem akadályoz ő meg semmit, csak olyan feltételeket teremt, amiben nincs már értelme megtartani, vagy a hatása lesz jóval kisebb. Semmi sem fogja ugyanis megakadályozni augusztusban Orbánt abban, hogy december 31-ig tolják ki a felhatalmazást, ennek keretében ismét bevezessenek olyan korlátozásokat, amiben nem lehet tömegrendezvényt tartani, sőt a szavazást is teljesen az online térbe kényszeríthetik.

Hogy ez így lesz-e, azt nem tudjuk, de régóta hallani olyan hangokat, hogy ez komolyan felmerül a Fideszben lehetőségként. Mit lehet tenni, ha így lesz? Egyszerű: polgári engedetlenséget kell alkalmazni, tömegesen kell utcára vonulni, be kell szüntetni a munkát, blokád alá kell venni bizonyos intézményeket. Ez nem ijesztgetés, hanem az egyetlen értelmezhet és lehetséges válasz egy extrém helyzetben, amit nem mi állítunk elő. Orbán Viktor csakis az erőből ért, annak hatására állt le az internetadó és a vasárnapi zárva tartás lázálmával is annak idején. Így lehet hatni rá.

Kedves Olvasóm!

Orbán Viktor és bűntársai olyan történelmi rombolást vittek véghez Magyarországon, amit egyszerűen nem lehet megúszniuk. Elszámoltatás kell, amihez kormányváltás kell, amihez pedig a teljes összefogás szükséges, elszántság szükséges és mondjuk ki: könyörtelenség szükséges. A felelősöket meg kell büntetni, a vagyonokat vissza kell venni, ezeknek az ördögi erőknek a visszatérését pedig meg kell akadályozni.

kíméletlen elszámoltatás a magyar embereken is múlik: a magyar nép összefogására van szükség hozzá. Kétharmados győzelemre és még többre. Bizalomra is szükség van. A mai ellenzéki összefogás politikusainak ki kell érdemelnie azt a hatalmas bizalmat, hogy kétharmadot szerezzenek. El kell mondaniuk, hogy vállalják a feladatot, hogy megvalósítják az elszámoltatás programját. Úgy, hogy azt el is lehessen hinni és meg lehesse érteni. A választók csakis ebben az esetben fogják őket megszavazni, ha a bizalmukat kiérdemlik. Ilyen egyszerű az, ami rendkívül nehéz feladat mindenkinek.

Igen, bízni is nehéz, nem félni is nehéz, nem csüggedni pedig a legnehezebb. De ki kell tartanunk. Magunkért és a gyermekeinkért. Egymásért és a hazánkért.

Ne feledd: együtt győzni fogunk, mert nincs olyan erő, ami az összefogás útjába állhatna.

Jó egészséget kívánok!

Barátsággal,

Zentai András főszerkesztő

Leave a Reply 134 megnézve, 1 alkalommal mai nap |