| Mobile | RSS

Az Európai Ügyészség lecsukathatja Orbán Viktort, ha nyer az ellenzék

KÖZÉLETFrissítve: 2021 máj 22.

Az EU ügyészsége pörölycsapás lesz a magyar kormányra?

Tényleg eljöhet a nap, amikor először fogunk példát látnia arra, hogy magyar politikusokat börtönbe csuknak és vezetőszáron visznek el?

A hír apropója és alapja az alábbi:

Június elsején megkezdheti a működését az Európai Ügyészség – közölte a szervezet szóvivője a Euronews tudósítójával. A Laura Codruta Kövesi vezette szervezettől áttörést várnak az uniós forrásokkal zajló visszaélések felderítésében. Magyarország egyelőre nem csatlakozik.

Korlátlan jogkörrel rendelkeznek és vádat is emelhetnek

A legnagyobb újdonság az lesz, hogy a testület ügyészei a résztvevő 22 tagállamban a helyi hatóságoktól függetlenül nyomozhatnak majd az uniós pénzekkel kapcsolatos ügyekben és vádat is emelhetnek ezekben az ügyekben.

Az ügyészséget a román Laura Codruta Kövesi vezeti, aki korában a román korrupció ellenes ügynökség, a DNA vezetője volt és több miniszert, illetve polgármestert börtönbe juttatott.

Nos, hazánk nem csatlakozott, talán érhető okokból…

Itt eleve bukó lenne a dolog, de a jogi elméleti vita azonban megvan erről, sőt, még ennek ellenére is megvan a lehetősége, hogy korrupciós és egyéb ügyekkel kapcsolatban vádat emeljenek akár személyesen Orbán Viktor ellen.

Ellenzéki mesterterv, avagy Orbán ettől tart annyira?

A lényeg az, hogy egy ellenzéki győzelem esetén az ellenzék által felállított kormány csatlakozna az Európai Ügyészséghez.

Így akár kétharmad vagy többség sem kell ahhoz, hogy komoly vádemeléseket tegyenek Európából Orbánra – vélik egyesek.

A jogszabályok és törvények ráadásul addig még bőven változhatnak, még kedvezőbbé téve egy ilyen fordulatot.

Persze ha a magyar miniszterelnök valóban lopott és valóban korrupt, abban az esetben talán volt esze, és más strómanokra bízta a piszkos ügyeket.

Ez esetben Mészáros Lőrincnek lesz félnivalója – vélik.

Forrás: Nyugati Fény

forrás: OLKT

Leave a Reply 229 megnézve, 1 alkalommal mai nap |