| Mobile | RSS

Gyorsan terjed az indiai variáns, hiába oltották be a brit lakosság felét

céginfó.hu
Gyorsan terjed az indiai variáns, hiába oltották be a brit lakosság felét

Nagy-Britannia az elmúlt egy hónap legmagasabb napi új koronavírus-fertőzési adatról számolt be, miközben az országban már a lakosság 70 százaléka kapott legalább egy oltást. Az először Indiában azonosított B.1.617.2 variáns állhat a háttérben a helyi hatóságok szerint. A helyzet nem drámai, de a szigorú lezárások alól frissen szabadult Egyesült Királyságban óvatosságra intenek mindenkit.Szabó Dániel, 2021. május 22. szombat, 17:05Fotó: Getty Images

Már több mint 50 millió adag vakcinát adtak be Angliában – közölte Matt Hancock egészségügyi miniszter szombaton a Sky News szerint. Az egész 66 milliós országban – Walesben, Észak-Írországban és Skóciában – már 37,52 millió első, további 21,7 millió második dózist adtak be a hivatalos adatok alapján, vagyis a felnőtt lakosság átoltottsága 71,2 százalékon áll.

Ennek ellenére ismét megugrott az új esetek száma az országban: a legutoljára közölt információk szerint egy nap alatt 2829 új megbetegedést diagnosztizáltak, miközben az előző 7 napban összesen 16 743 fertőzöttet találtak. A hétnapos adat közel 1000 fővel magasabb, mint az előző heti számok.

Kapcsolódó

A helyzet még nem aggasztó, mivel a fertőzések általános előfordulása Nagy-Britanniában továbbra is alacsony, míg a Covid-19 betegséggel kórházba kerültek száma csütörtökön szeptember óta a legalacsonyabb szintre csökkent. Azonban látszik, hogy terjed az először Indiában azonosított új koronavírus-mutáció. A B.1.617.2 variáns – amelyről úgy vélik, hogy fertőzőképesebb, mint a domináns Kent-változat – klaszterei azonban gyorsan növekednek, a brit esetek száma 3424-re emelkedett, ami 2111-gyel több a múlt heti hasonló adatokhoz képest – közölte az ország közegészségügyi hatósága, a Public Health England (PHE) a Reuters szerint.

“A PHE továbbra is szorosan nyomon követi az összes változatot, különös figyelmet fordítva a kórházi kezelésre szorolú esetekben, valamint a halálos áldozatoknál, az adatok segítenek majd megérteni a vakcinák védőhatását” – mondta Meera Chand, a PHE koronavírus-járvánnyal foglalkozó igazgatója.

fecsego.eu/napi.hu

Leave a Reply 127 megnézve, 1 alkalommal mai nap |