< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Sport, White House / Blog article: Olimpia-Tokió2020 Tokió 2020 – Olimpiai együttműködés a dopping ellen

| Mobile | RSS

Olimpia-Tokió2020 Tokió 2020 – Olimpiai együttműködés a dopping ellen



    Budapest, 2021. május 26., szerda (MTI)

– A Nemzetközi Tesztelő Ügynökség (ITA) megállapodást kötött a tokiói olimpia szervezőbizottságával, a Japán Doppingellenes Ügynökséggel (JADA),  továbbá japán kormányzati szervekkel az ötkarikás játékok előtt és alatt megvalósuló együttműködésről.

         Az insidethegames.biz beszámolója szerint a felek a zéró tolerancia jegyében összehangolják a doppingellenes műveleteket, és alapvetően “a játékok hírszerzési és nyomozási területeire összpontosítanak azzal a céllal, hogy az olimpia a lehető legtisztább legyen”. A közös munka magában foglal olyan intézkedéseket is, amelyek a tiltott szerekkel való kereskedelem megakadályozására irányulnak.
    “Örömmel kötöttük meg a sokoldalú megállapodást – mondta Hasimoto Szeiko, a tavalyról idén nyárra halasztott olimpia szervezőbizottságának vezetője. – A korábbi években a dopping problémája árnyékot vetett nemcsak az olimpiai és paralimpiai játékokra, hanem számos más sporteseményre is. Mi most elmélyítjük együttműködésünket azért, hogy az olimpia idején Tokió olyan hely legyen, ahol a tiszta sportolók a legjobb tudásuk szerint teljesíthetnek” – idézte az elnök szavait a portál.
    A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által 2018-ban létrehozott, és a NOB doppingellenes programját megvalósító ITA-val hasonló megállapodás aláírására készül a szervezőbizottság az augusztus 24. és szeptember 5. között esedékes paralimpia esetében is.


fecsego.eu/MTI

Leave a Reply 490 megnézve, 1 alkalommal mai nap |