| Mobile | RSS

A kormány újra megvásárolná Ferihegyet

Tavaly nyáron már volt egy kísérlet, ám a kanadai és szingapúri tulajdonosok akkor nem fogadták el a felvásárlási ajánlatot.

2021. május 28., 05:55

Szerző: 168/MTI

Megvásárolná a kormány a Ferihegyi repülőtér üzemeltetési jogait – írja a Népszava a Magyar Nemzet értesülései alapján. Tavaly nyáron Jellinek Dániel, az Indotek Group vezérigazgatója magyar és kisebb részben amerikai befektetők nevében már ajánlatot tett a reptér-üzemeltető Budapest Airport Zrt. megvételére, ám a kanadai és szingapúri tulajdonosok akkor visszaverték a felvásárlási ajánlatot.

Ezúttal a tárgyalásokat az innovációs miniszter veszi a kezébe a lapértesülés szerint. A kormány arra számíthat, hogy a koronavírus-válság következtében meggyengült légiipari helyzetben könnyebben megszerezhető a BA Zrt. – írják. A cég éveken keresztül több tízmilliárdos bevételt termelt a tulajdonosoknak, ám a jelentős hitelállomány és a csökkenő bevételek miatt a BA kedvezőbb felvásárlási célponttá válhat. A cég 2019-ben is 30 milliárd forintos nyereséget ért el, a tavalyi beszámolója még nem érhető el.

(Kiemelt kép: Az airBaltic lett légitársaság CS300 típusú repülőgépe (előtérben) a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2019. március 12-én. Mögötte a magyar hátterű Wizz Air diszkont légitársaság repülőgépei, a háttérben az Emirates dubaji légitársaság gépe. MTI/Koszticsák Szilárd)

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 177 megnézve, 1 alkalommal mai nap |