| Mobile | RSS

Orbán: Akkor sem szabadulnak meg tőlem

Orbán Viktor kijelentette, ha a Fidesz veszít 2022-ben, akkor még 20 évet tervez a politikában maradni, országgyűlési képviselő lesz majd.

2021. május 31., 19:52

Szerző: 168/24.hu

Arató Gergely, a DK politikusa az azonnali kérdések óráján azt fejtegette, hogy egy egész ország meglepődött, amikor Orbán Viktor arról beszélt pénteken, hogy ő egy bérből élő magyar állampolgár. Arató Gergely kérdezte a miniszterelnöktől, hogy neki mennyivel csökkent a fizetése, elvesztette-e a munkáját, mint a koronavírus során oly sok magyar? Pedagógusként elkapta a vírust az osztályteremben? Egészségügyi dolgozóként kockára tette az egészségét?

Orbán Viktor azt válaszolta, hogy a képviselői, miniszteri fizetés „össze van kötve az átlagjövedelemmel, ha az nő, nő, ha csökken, akkor csökken. Ez egy jó rendszer.” Hozzátette, megérti, hogy az ellenzék azért dolgozik, hogy ő elveszítse a munkáját. Viszont ő nem tőkejövedelemből, hanem bérből élő ember.

Arató Gergely ezt válaszolta: „Nem aggódunk Önért, fordulhat családi segítségét. Orbán Győző cégéből épp kivettek egymilliárd forintot.”

A miniszterelnök úgy reagált, hogy nem tervez tőkejövedelemből élni, akkor sem, ha az ellenzék esetleg nyer. „Akkor sem szabadulnak meg tőlem, itt maradok képviselőként. Számíthatnak az együttműködésemre a következő 20 évben.”

(Kiemelt képünk illusztráció: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda | Benko Vivien Cher)

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 77 megnézve, 1 alkalommal mai nap |