| Mobile | RSS

Több millió magyar ember ivóvízellátása került veszélybe a Fidesz miatt

BELPOLITIKAKÖZÉLETFrissítve: 2021 jún 1.

közkút – Ivóvíz

A Duna hajózhatóvá tételéről is szó volt hétfőn az Országgyűlésben, az interpellációk között.

Molnár Zsolt MSZP-s képviselő arról beszélt, hogy zajlik a Duna hajózhatóságát biztosító projekt tervezése, amely az év legalább 300 napján biztosítaná a mélyebb merülésű, 1300-1600 tonna hordképességű hajók akadálytalan közlekedését.

A folyami hajózás vonzónak tűnhet a közúti áruszállítással szemben, de a hajózhatósági követelmények teljesítése olyan beavatkozást jelent, ami nemcsak a folyamok élővilágára, de a magyar emberek millióinak ivóvízellátására is veszélyt jelenthet – emelte ki.

Az MSZP politikusa hozzátette, mindez akkor történik, amikor a következő években a kormány ezermilliárd forintos nagyságrendben tervez vasúti fejlesztéseket.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára azt felelte, hogy a Dunának mindig kulcsfontosságú szerepe volt az ország történelmében. A folyam nemcsak szimbólum, de egyben az ország egyik legragyogóbb nemzeti, természeti kincse. Hangsúlyozta, az alaptörvény alapján a természeti erőforrások a nemzet közös örökségét képezik, amelyek védelme, fenntartása és a jövő nemzedék számára való megőrzése mindenkinek közös kötelessége.

A Duna a transzeurópai közlekedési hálózat hetedik folyosója, ami fontos közlekedési kapcsolatok kiépítésére ad lehetőséget – hívta fel a figyelmet.

A képviselő nem fogadta el a választ.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 51 megnézve, 1 alkalommal mai nap |