| Mobile | RSS

Hollandia-járvány-vakcina Koronavírus – Hollandia véglegesen kivonja oltási programjából a Johnson & Johnson cég vakcinájátAndits Eszter, az MTI tudósítója jelenti:
    Hága/Brüsszel, 2021. június 2., szerda (MTI) –

A holland ügyvivő kormány úgy döntött, hogy végleg kivonja a Johnson& Johnson csoportba tartozó Janssen Pharmaceutica-Cilag NV gyógyszeripari vállalat koronavírus elleni vakcináját oltási programjából, az oltóanyag esetleges vérrögképző mellékhatásai miatt – írta szerdán a Dutchnews holland hírportál.

    A hírportál szerint az oltóanyag alkalmazásának megszüntetését az országos egészségügyi tanács javasolta, annak ellenére, hogy Hollandiában nem érkezett jelentés ilyen jellegű szövődményekről a vakcina beadása után. A tanács arra alapozta javaslatát, hogy a jelenlegi vizsgálatok azt mutatják, hogy a fiatal korosztály esetében megnőhet a vérrögképződés kockázata a Johnson & Johnson vakcinájának használata után. A holland oltási kampány jelenleg abban a szakaszban van, amelyben a 40 év alattiak kaphatják meg a védőoltást.
    “A döntés fényében a vállalat vakcináját csak a hagyományos csatornákon nehezen elérhető csoportok kaphatják meg, mint például a hajókon dolgozók vagy a hajléktalanok” – írta a hírportál.
    A holland kormány áprilisban úgy döntött, hogy a hasonló mellékhatásokkal járó, az AstraZeneca cég által kifejlesztett vakcinával csak a 60 év felettieket oltja be. A holland közegészségügyi intézet szerint Hollandia a szükségleteket kielégítő mennyiségű vakcinát vásárolt fel a Pfizer/BioNTech és a Moderna vállalat oltóanyagaiból. A Johnson & Johnson vakcinájának kivonása az oltási kampányból körülbelül egy héttel fogja késleltetni a kormány azon tervét, hogy július közepéig az ország minden felnőtt lakosát beoltsák. Hollandiában jelenleg 21,6 százalékos a beoltottsági arány.


fecsego.eu/MTI

Leave a Reply 98 megnézve, 1 alkalommal mai nap |