| Mobile | RSS

Orbánék megint szembefordultak az EU-val és a kommunista Kína védelmére siettek!

Ismét egy Európai Uniós külpolitikai nyilatkozatot vétózott meg Magyarország, így április közepe óta már három alkalommal sikerült ettől a formális elítéléstől megóvnia Orbánéknak a kommunista Kínát!

Az unió 26 tagállama most a hongkongi elnyomás miatt akarta volna elítélni a keleti nagyhatalmat, azonban ez a törekvésük ismét meghiúsult.

2010-től kezdve a pekingi kommunista hatalom elnyomása egyre fokozódott Hongkongban, majd 2019 óta drámaian szűkítették a szabadságjogokat, most pedig először tiltották meg, hogy a helyi polgárok megemlékezzenek az 1989-es Tienanmen téri vérfürdő évfordulójáról – közölte a 444.hu.

Német külügyi források szerint, az EU elítélő nyilatkozatát egyetlen ország vétózta meg:

MAGYARORSZÁG!

A magyar kormány már áprilisban és májusban is megakadályozta a Kínát elítélő nyilatkozatokat, Szijjártó Péter külügyminiszter szerint azért, mert ezeknek semmi hatása nem lenne, nem történne semmi változás a nyilatkozatok kiadása miatt.

Orbánék azonban egy tűzszüneti felhívást is sikeresen megvétóztak a gázai konfliktus idején, illetve egy megállapodást afrikai és karibi országok sorával, mert a szövegben szerepelt volna a “gender” kifejezés.

A német kormány külügyi államtitkára, Miguel Berger szerint változtatni kéne a külügyi döntések szabályozásán az állandó vétózó Magyarország miatt, hogy azokat minősített többséggel is el lehessen fogadni. A német parlament külügyi bizottságának vezetője, Norbert Röttgen pedig arra szólította fel a többi uniós tagállamot, hogy Magyarország kihagyásával adjanak ki közös nyilatkozatot.

Úgy látszik, Orbánék váltak Kína legfőbb védelmezőjévé az EU-ban, bár ez nem meglepő, hiszen a magyar kormány és a kommunista hatalom kapcsolata egyre szorosabb, kínai hitelből épül vasútvonal és egyetem is, az unióban pedig Magyarország vásárolt egyedüliként kínai vakcinát.

fecsego.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 84 megnézve, 1 alkalommal mai nap |