| Mobile | RSS

Egy jogállamban Orbán nem lehet ellenzékben (sem), csak börtönben

ESTABLISHED 1891

BREAKING NEWS/MAGYARORSZÁG

Amerikai Népszava June 1, 2021June 5, 2021

Orbán Viktor az általa működtetett bolhacirkuszban, ahol a végrehajtó hatalom a törvényhozó hatalom helyén működtetett törvénygyárat működteti, hogy önkényuralmi döntéseinek “törvényes” látszatot adjon, ezt a kijelentést tette: „Nem fognak tőlem megszabadulni akkor sem egyébként, ha a terveik teljesülnének, mert parlamenti képviselőként itt fogok maradni mint bérből és fizetésből élő még sokáig az önök nyakán. Ne reménykedjenek. Számíthatnak az együttműködésemre a következő 20 évben is.”

Ezzel Orbán azt állítja, hogy ha az ellenzék nyer, akkor is marad a parlamentben az ország “nyakán”. Most is ott áll, az ország nyakán, és azt ígéri, hogy ellenzékben is ott marad. Gyurcsány Ferenc is mondott hasonlót, miszerint „Ha ellenzékben akarnak lenni, abban lesznek. meg tudom önöknek ígérni, teljesülni fog a kívánságuk: legyenek ellenzékben. Oda fognak menni.”

Nem a börtönbe? Nem arról volt szó, hogy jogállam lesz Magyarországon? Egy jogállamban Orbán Viktor és bűntársai nem lehetnek ellenzékben, kizárólag börtönben. A Btk. szerint az alkotmányos rend megdöntése államellenes bűncselekmény, amelyért életfogytig tartó börtönbüntetést lehet kiszabni. De a köztörvényes bűncselekmények miatt is törvényes felelősségre vonásra van szükség, különben nincs jogállam.

El kellene most már döntenie az ellenzéknek, hogy az Orbán-rendszert egy legitim demokráciának tekintik, amelyen belül kormányváltásra készülnek, és győzelem esetén a NER alaptörvényének és Orbán diktatúrájának keretei között kívánnak kormányozni, vagy a parlamentinek nevezett választáson arra kérnek felhatalmazást a szavazóktól, hogy megsemmisítsék az Orbán Viktor egyszemélyes uralmára épülő alkotmányellenes diktatúrát és bevezessék a jogállamot?

Ez ugyanis nem mindegy: mert ha az előzőre készülnek, akkor normális ember nem szavaz senkire, ha a választást arra kívánják felhasználni, hogy a nép szavazást tartson arról, hogy demokráciát akar vagy Orbán-diktatúrát, akkor van mire szavazni. A választás arra tenne kísérletet, hogy ne véresen legyen vége a fasiszta Orbán-rendszernek. Ez esetben Orbánnak nincs esélye arra, hogy még húsz évig maradjon a magyar nép nyakán, mert a következő húsz évet (minimum) börtönben tölti.

Tétje a választásnak csak abban az esetben van, ha az ellenzék az Orbán-diktatúra felszámolásának, az alaptörvény semmisségének programjával indul. Ebben az esetben sem nyerhet, mert Orbánt demokratikusan leváltani nem lehet, de akkor nagyot kell csalnia, ami elindítja a bukás felé. Ha az ellenzék megkerüli ezt a kérdést, s folytatni akarja azt, amit eddig, akkor maradnak a diktatúrában “ellenzékben”, és még húsz évig maradnak Orbánnal együtt a magyar nép nyakán.

fecsego.eu/

Leave a Reply 82 megnézve, 1 alkalommal mai nap |