| Mobile | RSS

Magyarország „nagy barátjával” találkozott Orbán Viktor

SZILÁGYI SZABOLCSTEGNAP, 21:02

Orbán Viktor és Edi Rama albán kormányfő 2021. június 8-án Budapesten.
Orbán Viktor és Edi Rama albán kormányfő 2021. június 8-án Budapesten.Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Magyarország teljes mértékben elkötelezett amellett, hogy támogassa Albániát az európai uniós tagság mielőbbi elnyerésében – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, a Karmelita kolostorban, miután Edi Rama albán kormányfővel tárgyalt.

Az MTI tájékoztatása szerint a találkozót követően angolul(!) tett sajtónyilatkozatában Orbán Viktor arról magyarázott:

Magyarország nemcsak szimpátiából támogatja Albánia EU-tagságát, hanem azért is, mert ez áll az érdekében. Tagsági perspektíva nélkül nem lehet szavatolni a kontinens biztonságát sem politikai, sem gazdasági szempontból

– mondta.

A miniszterelnök „zseniális” angol nyelvtudását és vicces akcentusát ismét megcsillantva angolul mondta alá a szöveget Facebook-videójára is, amelyben bemutatta rajongóinak Magyarország nagy barátját:

Azt is elmondta, albán kollégájával már régóta együttműködik, hiszen Edi Rama három egymást követő választáson győzött. Ez nagyon különleges az európai politikában – mutatott rá, gratulálva albán partnere sikeréhez.

A miniszterelnök kijelentette: nincs nagyobb politikai nézetkülönbség a két ország között, és a legfontosabb, hogy Magyarország kiáll amellett, hogy Albánia megkapja az uniós tagságot.

A gazdasági kapcsolatokról szólva Orbán Viktor az OTP albániai jelenlétét nevezte az együttműködés zászlóshajójának. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha van egy ilyen nagyobb befektető, akkor a többiek is követik – közölte.

Edi Rama köszönetet mondott Magyarországnak az Albánia európai integrációjához vezető úton nyújtott támogatásért. Régi barátság köti össze a magyarokat és az albánokat, és a két ország együttműködését tovább kell erősíteni – hangoztatta. Arról is beszélt, hogy országa nemcsak a gazdasági, hanem az oktatási és a kulturális kapcsolatok építésében is szeretne együtt dolgozni Magyarországgal

fecsego.eu/röviden.hu

Leave a Reply 69 megnézve, 1 alkalommal mai nap |