| Mobile | RSS

A Fidesz továbbra is osztogatja a közpénzt az ukrán magyaroknak

KÖZÉLETFrissítve: 2021 jún 9.

A kormány célja, hogy a Kárpát-medence a gyermekeink és az unokáink számára is élhető maradjon – mondta Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára szerda reggel, az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár elmondta, a klímaváltozás globális jelenség, amit Magyarország – önmagában –nem tud megállítani, de felkészülhet a hatásaira, és hozzájárulhat probléma megoldásához.

Hozzátette, egyetértés van – európai szinten is –, hogy 2050-re el kell érni az úgynevezett klímasemlegességet, vagyis azt az állapotot, amikor az üvegházhatású gázok kibocsátása nulla.

Kitért arra is, Magyarország élen jár a klímavédelemben: 1990-óta 32 százalékkal csökkent a károsanyag-kibocsátás, miközben van olyan európai ország, ahol egyetlen tonnával sem sikerült mérsékelni ezt.

Rövid távon a kormány 2030-ig szóló energia- és klímavédelmi stratégiája fogalmazza meg a célokat – tette hozzá –, azzal együtt össze kell hangolni az energia-ellátás biztonságát a még tisztább energiaforrásokkal úgy, hogy mindez a gazdasági növekedést ne hátráltassa.

Forrás: MTI

forrás OLKT

Leave a Reply 56 megnézve, 2 alkalommal mai nap |