| Mobile | RSS

Sikerült a pápától kizsarolni egy találkozást, ami annyit is ér

Amerikai Népszava June 9, 2021June 9, 2021

Az Isten malmai lassan őrülnek, de korántsem olyan jól, mint a NER malmai, amelyek előbb-utóbb a legerősebb követ is szétmorzsolják. Nem bírta tovább a zsarolást és a fenyegetést, beadta a derekát Ferenc pápa, és hajlandó találkozni a budapesti Eucharisztikus Kongresszus előtt Áderrel és Orbánnal. Ferenc pápa úgy oldotta meg, hogy ne tűnjön a találkozás Orbán legitimációjának, hogy találkozik a kormány tagjaival és más magas rangú állami vezetőkkel is. Orbán beleolvad ebbe a társaságba.

Ferenc pápát különféle csatornákon addig gyötörték, míg ebben a formában hajlandó találkozni Orbánnal IS, ami nem neki szól, hanem az országnak, miután az állami vezetőkkel találkozik. A világsajtóban már megjelent, hogy a pápa nem akart találkozni Orbánnal és Áderrel, akik egészen biztos nem kérték, hogy a pápa rajtuk kívül másokkal i találkozzon. Hogy az egész kormányt és másokat is köszönt a pápa, az csökkenti az Orbánnal való találkozás jelentőségét.

Az egész ügyben a legszebb az, hogy a kormánypárti propaganda a katolikus egyház fejéről leszedte a keresztvizet, a legcsekélyebb tisztelet hangján sem szóltak róla, mert nem szándékozott Orbánnal találkozni. Ha maga Jézus Krisztus látogatna el Magyarországra, és nem kívánna találkozni a gyűlölet apostolával, Orbán Viktorral, az ország fasiszta diktátorával, akkor Jézus Krisztust is kitagadnák a mennyből. Ebből csak egy dolog következik, hogy Orbán nagyobb, mint a pápa, nagyobb, mint Jézus Krisztus.

Ő maga is a keresztény Európa DNS-ének mondta magát, lefordítva: az Igének, aki testté lett. Orbán vallásos imádása nagyobb méreteket ölt, mint a katolikus bálványok, köztük akár a pápa imádása. A katolikus egyházban imádnak mindent, ami nem keresztény, képeket, szobrokat és fasisztákat, címeres antiszemitákat, mint amilyenek az egyházatyák, vagy Prohászka Ottokár voltak. De ha a véletlen úgy hozza, hogy kapnak egy keresztény pápát, ott megszűnik a bálványimádás.

Ennek megfelelően azonnal kétségbe vonták Ferenc pápa keresztény voltát, mert nem akart találkozni a keresztényfasiszta bálvánnyal, Orbán Viktorral. Mindent elmond erről az, hogy aki hajlandó találkozni Orbánnal, az keresztény, aki nem hajlandó találkozni vele, az nem keresztény. Orbán maga “a” kereszténység, a hozzá való viszony dönti el a NER-szektában, hogy ki keresztény és ki nem. Orbán az alfa és az ómega, a kezdet és a vég.

Nincs jó hírünk az Orbán-imádóknak, mert a Biblia mindennek az ellenkezőjét mondja. És ha Orbán ebből a fasiszta vezérségből, az álkeresztény fasizmusból meg nem tér, a pokolba megy az imádóival együtt. Ferenc pápa eleget tett a kötelességének, nem azzal, hogy hajlandó kezet fogni ezzel a pokolfajzattal és a mérges kígyó többi fajzataival, hanem azzal, hogy a találkozás előtt nyilvánvalóvá tette, hogy nem tartja kereszténynek sem Orbánt, sem Orbán fasiszta rendszerét.

Ferenc pápa többször kinyilvánította, hogy akik nem fogadják be a szegényt, a menekültet, az üldözöttet, akik elveszik a náluk gyengebb jogait, elrabolják a javaikat, azok nem keresztények. Akik mások iránti gyűlöletre építik a hatalmukat, nem isten, hanem a Sátán szolgái. Ezek közül az egyik legnagyobb Orbán Viktor, és mindazok, akik ezt kiszolgálják és támogatják, beleértve a pénzért önmagukat eladó egyházakat és gyülekezeteket is.

A középkori katolicizmus és a kereszténység nemcsak két különböző, egymást kizáró dolog, hanem egymás ellenségei. Ferenc pápa azt a bravúros mutatványt adja elő, hogy keresztény emberként vezeti a középkori katolikus egyházat, amivel így is nagy szolgálatot tesz a világnak. A pápáról Jézus Krisztus ismérvei alapján lehet elmondani, hogy keresztény: gyümölcséről lehet megismerni a fát. A Ferenc pápa által képviselt és hangoztatott értékek jó fa jó gyümölcsei.

Ahogy Orbánt is a gyümölcseiről lehet megismerni, amelyek egy rossz fa rossz gyümölcsei. Mindennek ellentéte, ami Istenhez tartozónak, krisztusinak mondatik. Ki lehet a szelíd Ferenc pápából kényszeríteni egy találkozást, meg lehet rendezni a látszatot, de az annyit is ér. Megkapják a formális gesztust, de nem kapják meg a szívét, mert az a szegényekkel, az üldözöttekkel, az elesettekkel, a jogfosztottakkal van. Hozzájuk jön és közben megnézi a zsarnokaikat is, akik úgy szeretnének mutatkozni vele, mint ahogy Heródes akart Jézussal.

fecsego.eu/

Leave a Reply 47 megnézve, 2 alkalommal mai nap |