| Mobile | RSS

Kína elkezdett diktálni Karácsony Gergelynek! Mintha már a gyarmatuk lennénk!

Írta Oros Bence -2021-06-07   

Hszi Csin-ping kínai elnök – Fotó: Népszava

Kína elkezdett diktálni Karácsony Gergelynek, hogy szerintük hogyan legyen jó főpolgármester! A kínai nagykövetség sajtószóvivője úgy üzenget, mintha Magyarország már a gyarmatuk lenne.

A kínai követség a hivatalos weboldalán kínai nyelven és a képviselet Facebook oldalán angolul is reagált a szombati budapesti tüntetésre – fedezte fel a Telex„Fényes nappal nem illik kritizálni egy másik ország belügyeit” – írják. Döbbenetes, de a kommunista állam, már most úgy üzenget, mintha Magyarország a gyarmatuk lenne.

A KÍNAI KÖVETSÉGI SZÓVIVŐ SZERINT A KARÁCSONY ÁLTAL HASZNÁLT „DEMOKRÁCIA” ÉS „EMBERI JOGOK” SZAVAK „TELJESEN BEMOCSKOLJÁK KÍNÁT.

A kínai nagykövetség Facebook oldalára kitett angol nyelvű közlemény szerint Karácsony a beszédével rátámadott a kínai politikai rendszerre és kölcsönös tiszteleten alapuló kínai-magyar baráti együttműködésre. „Bár a polgármester többször is elmondta, hogy nem Kínát vagy a kínai népet vette célba, mindezek a szavak és cselekedetek az ideológiai ellentétek és ellenségeskedések egyértelmű felbujtásának tűnnek a tények ismeretében.” A közlemény végén

A KÍNAI SZÓVIVŐ MÉG KI IS OKTATJA KARÁCSONYT, HOGYAN LEGYEN JÓ POLGÁRMESTER!

Szerinte tegye azt, amit egy polgármesternek tennie kell: éljen a budapesti polgárok bizalmával, maradjon objektív és észszerű, azaz ne engedje, hogy a „saját önző érdekei” félrevigyék.

KÍNA SZERINT KARÁCSONY INKÁBB MUNKÁLKODJON A KÍNAI ÉS A MAGYAR NÉP BARÁTSÁGÁNAK ERŐSÍTÉSÉN!

A Telex később felfedezte, hogy vasárnap este a kínai nagykövetség honlapján kínai nyelven megjelent egy hasonló, de sokkal keményebb hangvételű közlemény. Ebben már az is olvasható, hogy a szombati tüntetésen elhangzottak durva beavatkozást jelentenek Kína belügyeibe. Mint írják, ez

„SZÁNDÉKOS KÍSÉRLET A KÉT NÉP KÖZÖTTI BARÁTI ÉS KÖLCSÖNÖSEN ELŐNYÖS EGYÜTTMŰKÖDÉS ALÁÁSÁSÁRA,

ami összeegyeztethetetlen a mindenki számára előnyös együttműködés korának trendjével. Határozottan tiltakozunk ellene, határozottan ellenezzük és szigorúan elítéljük.”

fecsego.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 62 megnézve, 4 alkalommal mai nap |