| Mobile | RSS

Oláh László István Főszerkesztő barátomnak/Megdöbbentő híreket olvashattunk az utóbi napokban.

Megdöbbentő híreket olvashattunk az utóbi napokban.

Orbán Viktor kiállt az újságírók elé, és azt volt pofája hazudni, hogy a kormány semmilyen szinten nem illetékes Mészáros Lőrinc gazdagodásával kapcsolatban. Az a kormány, amely tízmilliárdokat adott közvetlenül ennek a strómannak a cégeinek, gondoljunk például a szállodafelújítási pénzekre, hogy csak egyet emeljek ki.

Mészáros Lőrinc vagyona nagyjából 185 milliárd forinttal nőtt az elmúlt körülbelül 1 évben. Ez azt jelenti, hogy Orbán pénzeszsákja napi 20 milliót keresett. Ez még mindig elképzelhetetlen összeg, szóval mondjuk inkább azt, hogy percenként 300 ezer forint. Minden percben, akkor is, amikor aludt, luxusétteremben ebédelt, meccsen szurkolt vagy éppen a vécén ült. Ha akart, akkor hetente vehetett magának egy olyan órát, amit Habony Árpád ingyentanácsadó villantott meg a toszkánai vitorlázás alkalmával.

Eközben a magyar dolgozók 40 százalékának csökkent a jövedelme. Az infláció és az államadósság történelmi csúcsokat döntött meg napi szinten, a forint olyan gyenge, mint az oláh ecet. És kapaszkodjanak meg: 1,2 millió magyar nyugdíjas, vagyis az országunk lakosságának 8-ad része havi legföljebb 150 ezer forintot kap. Mészáros Lőrinc fél percnyi fizuja, ennyi jár.

Ezért mondom én azt mindenkinek, aki kíváncsi a véleményemre, hogy az elszámoltatás a legfontosabb feladat, mert ilyen igazságtalanságoknak egyszerűen nem szabad lennie.

Szerencsére az ellenzék is megértette ezt a jogos társadalmi igényt, Dobrev Klára zárolná az oligarchák vagyonát, Karácsony Gergely bevezetné a Tiborcz-adó mellett a Mészáros-adót is, Jakab Péter és Fekete-Győr András pedig börtönbe küldené a felelősöket. Szerintem mindannyiuknak igaza van. Én amellett lennék, hogy teljes vagyonelkobzás. Mészárosnak és a többi hasonlónak annyi maradjon, amennyi 2010-ben volt nekik. Azóta ugyanis gyakorlatilag nem lehetett olyan bevételük, ami ne lenne korrupció valamilyen módon. Ezt Tiborcz Istvánnal, Szíjj Lászlóval és Orbán Győzővel is megcsinálnám, aztán meglátjuk, mi lesz. Nem tévednénk nagyot szerintem.

Az összefogás egyébként stabilan áll, hamarosan jön a közös program, és az előválasztás is felpörög. Karácsony például szombaton 10 órakor már a saját miniszterelnöki programjával jön, és nyilván sorban jönnek a többiek is.

Kedves Olvasóm!

Kérlek, amennyiben módodban áll, vidd a hírét az újságunknak! Mondd el a barátaidnak, a szomszédaidnak vagy oszd meg a Facebook-ismerőseiddel, hogy van olyan lap Magyarországon, amelyik azt írja meg, amit a hatalom szeretne eltitkolni! Ránk fogják a fideszesek, hogy rémhírportál vagyunk meg kamuhíreket gyártunk, ez azonban nevetséges hazugság. Ahány pert indítanak ellenünk a rémült orbánisták, annyit fognak elveszíteni. Mi ugyanis az igazat írjuk meg, méghozzá szókimondóan, nem finomkodva, ami nekik nyilván kellemetlen, épp ezért kell megírnunk. Nekem is kellemetlen lenne, ha olyan lennék, mint ők. Csakhogy nem vagyok, ezért engem nem érdekel, mit hazudozik rólam a kormánypárti csicskamédia.

Mi ne kérünk pénzt olvasóinktól, hiszen tudjuk, hogy nekik sincs sok. Amit mi kérünk, az az, hogy segíts nekünk mindenkihez eljutni. Ehhez pedig nem kell pénz, csupán egy megosztás vagy pár jó szó.

Kedves Olvasóm!

Kívánok neked jó egészséget és azt, hogy ne csüggedj el, mert a rossz nem tart örökké, az igazság pedig végül mindig utat tör magának! Egyenként talán elbuknánk, de ha összefogunk, győzünk!

Barátsággal,

Zentai András főszerkesztő

Leave a Reply 55 megnézve, 2 alkalommal mai nap |