| Mobile | RSS

Rekordbírsággal sújtották Magyarországot az Orbán-kormány miatt!

Írta G. Kovács Károly -2021-06-11   

Nemrég tette közzé éves jelentését az unió csalás elleni hivatala (OLAF), melyből kiderül, hogy Magyarországra szabták ki a legtöbb büntetést 2016 és 2020 között.

A kiadott jelentésben – melyet az Euronews közölt – szerepel, hogy hazánkban találták a legtöbb uniós forrással történt csalást, így az emiatt kiszabott korrekció aránya a kifizetések 2,2 százalékát érinti, vagyis az uniós kifizetéseknél ilyen arányban találtak szabálytalanságot, vagy csalást az ellenőrök.

EZ TÖBB, MINT AZ UNIÓS ÁTLAG HÉTSZERESE,

mivel az azonos időszakban az EU-s átlag mindössze 0,29 százalék volt, a második legrosszabb arányt pedig Bulgária érte el, ahol a kifizetések 0,69 százalékát érintette a korrekció.

A lap kiemeli azonban, hogy ez jelentős előrelépés a korábbi adathoz képest, amikor közel 4 százalékát érintette a kifizetéseknek a korrekció aránya, és javult a magyar hatóságok együttműködési hajlandósága is az uniós szervekkel, így a kivizsgált ügyek mintegy kétharmadában történt vádemelés.

Ugyanakkor Magyarországgal szemben fellelhetőek olyan országok is, ahol nulla százalék volt a pénzügyi ajánlások aránya, tehát nem találtak csalásra utaló jeleket az uniós ellenőrök, így nem is szabtak ki korrekciós intézkedéseket. Ilyen például Svédország, Lettország, Finnország és Ciprus is.

fecsego.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 63 megnézve, 3 alkalommal mai nap |