| Mobile | RSS

Szentpéteri Nagy Richard: “Rossz hír Orbánnak, hogy egyetelen egy nagy ügy sem!”

BELPOLITIKAKÖZÉLETFrissítve: 2021 jún 11.

Szentpéteri Nagy Richard, alkotmányjogász, politológus, politikai elemző.

„A megelőző választások egy ügyűek voltak, Orbán egy húron játszott, de a mostani kampányban sok a húr, s mindegyiken próbál játszani. Rossz hír a számára, hogy nincs egyetlen egy nagy ügy, ez ugyanis zavart jelez, s azt, hogy nem találta meg az átalakult pártszerkezet ellenszerét” – mondja Szentpéteri Nagy Richard. „Úgy tűnik, belenyugodott abba, hogy egy az egy ellen folyik majd a küzdelem, s úgy van vele, hogy játsszuk le, ám ennek a küzdelemnek a kimenetele kétesélyes” – véli a politológus, alkotmányjogász. Az Orbán által ismét hangzatosan bedobott migránsozás  az egyik „húr”, egy másik a gyurcsányozás, de ennek a sikere is kétséges, hiszen már „a Fidesz-választó számára sem Gyurcsány a legnagyobb probléma a Orbán kormányzásának a 11. évében”.

„Migránsok, migráns hadak dörömbölnek Európa szinte minden ajtaján. Tehát dörömbölnek a szárazföldi útvonalat lezáró ajtókon és dörömbölnek a tengeri útvonalat lezáró ajtókon is..” – ezzel vezette fel szokásos péntek reggeli Kossuth rádiós „interjújában” a migráns-tematikát Orbán Viktor, aki a soha meg nem szűnő, de hosszabb ideje elég lagymatag kormányzati migránsozásnak ezzel új fejezetet nyitott, egyértelműen megmutatva: a választási kampány egyik témájává kívánja azt tenni. Mondott még más „érdekeset” is: például, hogy „én keményíteni is szeretném a magyar álláspontot… azt mondanám, hogy nemcsak az illegális migrációt kell elutasítani, hanem…mondjuk, két évig nemcsak illegális, hanem semmilyen migrációt ne engedjünk”. Majd kifejtette hogy  miért „nincs jó migráció, csak rossz migráció van… .”

A jelek szerint Orbánék nagyon ráfordultak a jövő évi választásokra. Csak a héten három érdekes kampányelemet emeltek be a közbeszédbe: először belengették a gyermeket nevelők idei szja-befizetéseinek a jövő év eleji visszafizetését, majd kilátásba helyezték a minimálbér megemelését, ma reggel pedig Orbán megfújta a harci kürtöt a migráns-kérdésben. S közben folyik a soha meg minem szűnő gyucsányozás. Tényleg így akar nyerni Orbán? Tényleg bízik abban, hogy pénzzel megveheti, illetve ráijesztéssel magához kötheti a magyarokat? Működhet-e ez a stratégia? – kérdeztük Szentpéteri Nagy Richardtól.

A teljes interjú a Hírklikken olvasható.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 128 megnézve, 1 alkalommal mai nap |