< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, Közélet, Sport / Blog article: Eriksen nélkül kikaptak a dánok Finnországtól

| Mobile | RSS

Eriksen nélkül kikaptak a dánok Finnországtól

000 9BY9AF
Antalics Ádám

ANTALICS ÁDÁMKÖVETÉS2021.06.12. 21:34

A labdarúgó-Eb szombati játéknapjának második mérkőzésén Dánia Koppenhágában fogadta a története első Európa-bajnokságára kijutó Finnországot. A meccset beárnyékoltál a Christian Eriksennel történtek, az Inter középpályása összeesett a pályán és újra kellett éleszteni, azóta viszont stabilizálták az állapotát. A találkozót végül folytatták, amelyet a finnek Pohjanpalo góljával 1–0-ra megnyertek.

Dánia kezdőcsapata hemzsegett a topligás sztároktól a kapuban ott volt a Leicestert erősítő Kasper Schmeichel, a védelemben a Chelsea-vel BL-t nyerő Andreas Christensen, a középpályán az Interrel bajnoki címet ünneplő Christian Eriksen, elöl pedig a Barcelona támadója, Martin Braithwaite.

Természetesen a finnek két legjobbja is ott volt a pályán, a Norwich Cityvel a Premier League-be feljutó Teemu Pukki a csatársorban, a Leverkusent erősítő Lukas Hradeczky pedig a kapuban.

HELYEZÉS – ÉLŐ67%FORMA3227%FORMAGGDGVDVVVGLABDABIRTOKLÁS %63%37%VESZÉLYES TÁMADÁS53%16%TÁMADÁS28%21%LABDABIRTOKLÁS %19%63%LÖVÉSI HATÉKONYSÁG (GÓL/LÖVÉS)0%100%SZÖGLET90KAPURA LÖVÉS71VÉDÉSEK0780KAPU MELLÉ151PRÓBÁLKOZÁSOK30BLOCKED

A várakozásoknak megfelelően a több mint 20 ezer dán szurkoló által buzdított hazaiak alaposan bekezdtek, Hradeczkynek az 5. percben már bravúrt kellett bemutatnia Jonas Older Wind 17 méterről eleresztett lövésénél. Az első negyedóra végén Pierre-Emile Hojbjerg veszélyeztetett fejjel, Hradeczky azonban ezúttal is a helyén volt.

A 26. percben Braithwaite tört be a tizenhatoson belülre a bal oldalon, majd a rövid sarkot vette célba, ám mellé ment a próbálkozás. A 40. minutumban is ő próbálkozott, ezúttal a kapu bal oldalát nézte ki magának, ám nagyjából fél méterrel mellé lőtt.

A 42. percben aztán drámai pillanatok következtek: 

CHRISTIAN ERIKSEN A FINN TÉRFÉLEN AZ OLDALVONAL MELLETT ESZMÉLETLENÜL ROGYOTT A FÖLDRE, A JÁTÉKOSOK AZONNAL JELEZTÉK AZ ORVOSI STÁBNAK, HOGY NAGY A BAJ. 

Az orvosok 12 percen keresztül küzdöttek Eriksen életéért, szerencsére stabilizálták az állapotát

Az orvosok 12 percen keresztül küzdöttek Eriksen életéért, szerencsére stabilizálták az állapotátFotó: Friedemann Vogel / AFP

Sajnos ők kevésnek bizonyultak, a stadionban lévő orvosok rohantak az Inter középpályásához, akit előbb szívmasszázzsal, majd defibrillátorral próbáltak újraéleszteni. 12 percig küzdöttek az életéért és szerencsére stabilizálták az állapotát, majd kórházba szállították, az esetről részletesen alábbi cikkünkben olvashatnak.KAPCSOLÓDÓ

Eriksen állapota továbbra is stabil, eldőlt, folytatják a meccset

Eriksen állapota továbbra is stabil, eldőlt, folytatják a meccset

Az Inter középpályása a finnek elleni Eb-meccsen esett össze.

A mérkőzést 20:30-kor folytatták, az első játékrész hátralévő néhány percében egyik kapu előtt sem alakult ki komoly lehetőség.

A második félidőben sem változott a játék képe, a dánok továbbra is óriási fölényben futballoztak, a vezető találat azonban nem akart megszületni. Illetve mégis, csakhogy azt gyakorlatilag a semmiből a 60. percben a finnek szerezték:

JERE URONEN ÍVELT KÖZÉPRE A 16-OS BAL CSÜCSKÉRŐL, A BEADÁSRA JOEL POHJANPALO ÉRKEZETT ÉS 7 MÉTERRŐL A KAPUBA FEJELT. SCHMEICHEL CSAK BELEÉRNI TUDOTT A LABDÁBA, HÁRÍTANI NEM.

A hazai válasz a 74. percben érkezhetett volna, Yussuf Poulsent ugyanis a büntetőterületen belül buktatták, 11-est rúghatott Dánia. 

CSAKHOGY PIERRE-EMILE HOJBJERG ERŐTLENÜL, A BALRA VETŐDŐ HRADECKY KEZÉBE PASSZOLT, KI SE JÖTT A KAPUSRÓL A LABDA.

A 81. percben is hatalmas lehetőség maradt ki, Jannick Vestergaard centerezett remekül a jobb szélről, Skov Olsen érkezett a labdára a kapu előterében, de nem tudott lőni, ide-oda pattogott a játékszer amelyet végül Paulus Arajuuri bombázott a mezőnybe.

A hajrában mindent megtett Dánia az egyenlítésért, ám nem járt sikerrel, az újonc Finnország tehát győzelemmel debütált az Európa-bajnokságon.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
B CSOPORT, 1. FORDULÓ
Dánia–Finnország 0–1 0–0 (Koppenhága)
Gólszerzők: Pohjanpalo (60.)

(Borítókép: Friedemann Vogel / AFP

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 500 megnézve, 1 alkalommal mai nap |