| Mobile | RSS

Szabó Tímea kifüggesztette a Parlamentben a kínai zászló mintájú Fidesz-logót

Az ellenzéki képviselő szerint a most elfogadott törvények miatt ez volt a leggyalázatoabb napja a Fidesz elmúlt 11 éves kormányzásának.

2021. június 15., 17:58

Szerző: 168

A Párbeszéd frakcióvezetője parlamenti felszólalása végén kifüggesztett a pulpitusra egy olyan Fidesz-logót, ami a kínai zászlóra utal piros színével és az ötágú csillagokkal.

Jakab István, az országgyűlés alelnöke megpróbálta utasítani a párbeszédes képviselőt, hogy szedje le, majd közölte, hogy eljárást indít ellene. 

Szabó Tímea felszólalásában sorra vette a már elfogadott, vagy még a parlament elfogadására váró, a Fidesz által beterjesztett törvényeket, mint például a melegeket szerinte megbélyegző pedofiltörvényt vagy az önkormányzati lakástörvényt. 

„Sok gyalázatos pillanata volt a maguk 11 éves kormányzásának, tisztelt képviselőtársaim, de a mai nap biztos, hogy a történelem sötét lapjaira kerül. (…) A mai szavazás tökéletetes összefoglalója annak, amiről az önök 11 éves kormányzása szól: a lopásról, Magyarország kínai eladósításáról, az ellenzéki városok elleni bosszúról, a magyar dolgozók rabszolgatartásáról és a másokkal szembeni gyűlöletkeltésről”

– fogalmazott Szabó Tímea. Majd hozzátette, hogy „nem a melegek veszélyesek a gyerekekre, hanem maguk”, célozva ezzel a homofób és transzfób pedofiltörvényre. 

Az utána felszólaló Dömötör Csaba provokációnak nevezte a Párbeszéd frakcióvezetőjének akcióját.

(Kiemelt kép: Szabó Tímea Facebook-oldala)

fecaego.eu/168 óra

Leave a Reply 68 megnézve, 1 alkalommal mai nap |