| Mobile | RSS

Azonnali hatállyal lemondott az ITM minisztérium munkaügyi helyettes államtitkára!

BELPOLITIKAKÖZÉLETKözzétéve 2021 jún 17.

dr. Horváth Tamás (Fidesz), az ITM munkaügyi helyettes államtitkára.

Június 15-én azonnali hatállyal elhagyta pozícióját dr. Horváth Tamás munkaügyi helyettes államtitkár.

Erről azonban csak egy nyúlfarknyi szövegben írtak a Magyar Közlönyben, egyébként teljes a csend. Mi történhetett?

Dr. Horváth Tamás nem kezdő Fidesz-szolga volt. Ugyan munkaügyi helyetttes államtitkárként még csak bő egy évet húzott le az az Innovációs és Technológiai Minisztériumnál (ITM), de előtte a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) elnökhelyettese volt – ez az a hivatalnok, aki a kormánydöntések végrehajtásának ellenőrzéséért felel, korábban területi közigazgatás irányításáért felelős helyettes államtitkár is volt.

Lemondásában az az igazán gyanús, hogy a nyilvánosság kizárásával, az egyetlen kötelező fórumon minimális stílusban közölve, illetve újabb kinevezés megjelölése nélkül történt.

Mind az Innovációs és Technológiai Minisztérium, mind az érintett ex-hivatalnok részéről teljes a csend. Az eset június 15-én történt, és Horváth még aznap hazamehetett, kalap, kabát.

Nem tudni, hogy döntése – már amennyiben az ő döntése volt – összefügg-e a tegnapi napon átnyomott törvényekkel. Bármely jóérzésű ember talál ugyanis kivetnivalót a tegnap egyoldalúan megszavazott, embertelen határozatok közt: sem az LMBTQ-embereket a pedofilokkal egy kalap alá vevő pedofil-törvény, sem a 2022-es szegényellenes költségvetés nem elfogadható egy lelkiismerettel legalább még nyomokban rendelkező ember számára.

A kontrollmániás Palkovics keze alá dolgozni sem lehetett éppen egy leányálom: az ITM úgy nő, ahogy az azt vezető államtitkár egója: gyorsan és veszélyesen.Hiába zárt most össze némán a fideszes csicskahad, ezzel egy nagyon hatékony zsoldost veszített.

A repedések már a felszínen is látszanak: csak találgatni lehet, hogy pontosan mekkora belső ellentétek mérgezik a kormányzatot, de a növekvő belső feszültség nem marad észrevétlenül – akkor sem, ha

a Fidesz nyilvánosság kizárását választja minden kényelmetlen kérdés esetén, mint ahogy most is.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 88 megnézve, 1 alkalommal mai nap |