| Mobile | RSS

Horváth Csaba: A kormány úgy csinál, mintha az iskolákba pedofilok járnának

A zuglói MSZP-s polgármester a parkolási problémákról és a pedofiltörvényről is elmondta véleményét a péntek reggeli KeljFelJancsiban.

2021. június 18., 16:12

Szerző: 168

Horváth Csaba szerint az elmúlt 11 évben mindig az volt, hogy a pártok mondtak valamit, aminek az eredménye mindig kétharmad lett a Fidesz javára. Ehhez képest jött az az innovatív ötlet, hogy a következő választáson, hogy ha valahol több jelölt van, akkor rendezzünk előválasztást – tette hozzá. Úgy vélte, ez azért szükséges, hogy egy normális országban élhessünk, ahol még az autópályát sem lopják el alólunk. Az MSZP évekkel ezelőtt elindult szociáldemokrata, újbaloldali irányba, ehhez társult szövetségesül a Párbeszéd, és külsősként az LMP is csatlakozott az utóbbi hónapokban. A jelöltjeinknek is ezzel az értékrenddel kell azonosulni – mondta az MSZP-s politikus.

A polgármester közölte: ha fogadnia kellene a zuglói előválasztás végeredményére, akkor Tóth Csabára tenne, mert már kétszer megnyerte egyéniben a körzetet, és tíz éve viszi Zugló ügyeit a Parlamentben. „Nyilván így vannak ezzel azok a partnerpártok is, akik a logójukkal úgy döntöttek, hogy beállnak Tóth Csaba mögé. Ez nem egy politikai mutyi következménye, hanem annak a tízéves munkának, amit Tóth Csaba Zuglóban elvégzett” – fogalmazott.

A zuglói parkolási botrányt egy politikai mocskolódásnak tartja, ami évek óta folyik. „Volt olyan felkészületlen politikus, aki hónapokkal ezelőtt azt mondta egy tévéműsorban, hogy Zuglóban minden 10 forintból nyolcat ellopnak” – mondta. Szerinte ez nem igaz. „Vannak vadhajtások ezen az előválasztásnak nevezett folyamaton. Én is ötpárti koalícióban vezetem Zuglót, az ország kormányzására hatpárti koalícióban készülünk, de mégis van egy háziverseny, a hat párt vezetősége pedig azt szeretné, hogy az ő képviselőjéből üljön be a legtöbb. Ennek köszönhető, ha egy politikus olyat mond, ami nem csak a jó ízlés, hanem a butaság határát is átlépi” – tette hozzá a polgármester.

Azt is elárulta, hogy amikor egy önkormányzat parkolási övezetet bővít, azt legalább két-hároméves előkészítő munka előzi meg. Általában lakók szokták jelezni, hogy a környezetükben elviselhetetlen a parkolás, nem tudnak megállni a saját lakókörnyezetükben. Ezután kerületi engedély kell, fővárosi engedély kell, a lakók pedig eleinte borzasztó türelmetlenek, és nagyon boldogok, amikor végre megtörténik. A Pillangó utca környékének a lakói is nagyon várják a nekik beígért parkolási zónabővítést, mert a metrómegálló környékén borzasztó állapotok vannak. Ennek a bővítését éppen most készítik elő.

Fiala szóba hozta a műsorban, hogy a zuglói önkormányzat is feltette a szivárványzászlót. „Zugló önkormányzata évek óta kifejezi szolidaritását, nem csak a Pride idején, hanem minden olyan alkalommal, amikor bármilyen kisebbség érdekei sérülnek, csorbulnak. A kormány nagyon álságos, aljas kommunikációt folytat, úgy csinál, mintha az iskolába pedofilok járnának gyerekeket abuzálni és téríteni, és ha valaki egy meleg mellett áll az iskola tornasorában, akkor esetleg elkaphatja. Még mindig ez a koncepció a kormányzati kommunikáció részéről” – háborodott fel a polgármester.

Itt arról van szó, hogy a társadalom 5-8 százaléka az LMBTQ-társadalomhoz tartozik. Felnőtt korában ez más típusú életet fog jelenteni számukra, mint a megszokott sztenderd, hogy egy apa és egy anya van – bár láttuk fideszes politikus részéről, hogy ettől azért vannak erős eltérések. Ott van Kaleta Gábor, aki igazoltan pedofil, ott van Szájer József, aki még bonyolultabb személyiség – amivel nem lenne gond, ha a kormányzó párt nem állítaná annyira az élére, hogy csak az az ember, aki úgy él, ahogy ők megmondják. Az ország valamennyi iskolájában most is van 5-8 százaléknyi olyan gyerek, aki ezzel a helyzettel kénytelen lesz szembenézni. Egy normális országban esélyteremtő módon segítenek azoknak, akik bármilyen szempontból másnak születtek, hogy ők is teljes életet élhessenek – mondta Horváth Csaba.

(Kiemelt kép: MTI / Mónus Márton)

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 91 megnézve, 1 alkalommal mai nap |