| Mobile | RSS

Jókora öngóllal reagált Szijjártó a müncheni stadion kivilágítására

“RENDKÍVÜL KÁROS ÉS VESZÉLYES A SPORT ÉS A POLITIKA ÖSSZEKEVERÉSE”

– így reagált Szijjártó Péter a hírre, miszerint Dieter Reiter müncheni polgármester kezdeményezte az UEFA-nál az Allianz Aréna szivárványszínű kivilágítását a szerdai német-magyar meccsre.

Ismeretes: az ötletet eredetileg civilek vetették fel egy online petíció formájában. Sokáig úgy tűnt, ennek a petíciónak is az lesz a sorsa, mint a legtöbb online petíciónak, a hétvégén azonban váratlan erősítést kapott az ügy: felsorakozott mögé a teljes helyi politikai elit, a müncheni önkormányzat és a polgármester. Hétfőn újabb befolyásos német politikussal csatlakozott: a kancellári címre is esélyes Markus Söder bajor kormányfő fejezte ki támogatását az üggyel szemben. Söder úgy fogalmazott: “nagyon jó jelnek” tartaná a gesztust, a “társadalmunk szabadságának szimbóluma” lenne.

Söder támogatását szemlátomást már a magyar kormány sem hagyhatta szó nélkül, Szijjártó Péter reagált elsőként a kormányból. Úgy fogalmazott:

„Mi Magyarországon a magyar gyerekek védelme érdekében elfogadtunk egy törvényt, és ez ellen Nyugat-Európában most ágálnak.”

Szerinte a kivilágítás követelésében egyértelműen az a szándék mutatkozik meg, hogy a politikát belekeverjék a sport világába,

“HISZEN MINDENKI TUDJA, MIRŐL VAN SZÓ”.

Hogy honnan jöhetett ez a hirtelen idegenkedése Szijjártónak a politika és a sport összefonódásáról, jó kérdés. Eddig soha egy szóval sem említette, hogy bármi baja lenne vele. Egy szót sem szólt például, amikor közpénzek milliárdjait pumpálták a miniszterelnöknek kedves magánalapítványokba a tao rendszeren keresztül, vagy amikor személyesen kellett lobbiznia azért Marco Rossi szövetségi kapitánynál, hogy Dzsudzsák Balázst is válogassák be a magyar válogatott Eb-keretébe. Érdekes, akkor valahogy nem volt “káros” és “veszélyes” a politika és a sport összefonódása. Bezzeg ha a szexuális egyenlőségért vagy a rasszizmus ellen kell kiállni, egyből beindul a hőbörgés.

Videón a reakció:

fecsego.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 67 megnézve, 1 alkalommal mai nap |