< Böngészés > Főoldal / Deszki Közélet, Életképek/bulvár, főszerkesztő blogja, Közélet / Blog article: Vörös kód lépett életbe a hőség miatt, felhőszakadásokra is figyelmeztetnek

| Mobile | RSS

Vörös kód lépett életbe a hőség miatt, felhőszakadásokra is figyelmeztetnek

Röviden

RÖVIDENMA, 09:08

Vörös kód lépett életbe a hőség miatt, felhőszakadásokra is figyelmeztetnek
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Hétfő reggel 8 órától országosan életbe lépett a vörös kód, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a következő napokban a napi középhőmérséklet meghaladja a 27 Celsius-fokot – jelentette be Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

A RIASZTÁS AZ ELŐREJELZÉSEK ALAPJÁN CSÜTÖRTÖK REGGEL 8 ÓRÁIG LESZ ÉRVÉNYBEN.

A speciális eljárásrend alatt az élet védelme az első, ezért – bár a hajléktalanok elhelyezése elsődlegesen a hajléktalanellátást nyújtó intézmények feladata – a szociális szektorban a diszpécser jelzése alapján minden intézménynek fogadnia kell a hajléktalanokat attól függetlenül, hogy kiknek nyújtanak szolgáltatást – közölte az államtitkár.

Az államtitkár elmondta, a vörös kód célja az is, hogy felhívja a társadalom figyelmét a speciális helyzetre. Fülöp Attila mindenkit arra kér, ha bajba jutott embert lát, hívja a regionális diszpécserszolgálatot, amely a jelzések alapján azonnal tud intézkedni.

Felhőszakadások, zivatarok is lehetnek hétfőn, kedden 38 fokra készülhetünk

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint három megyét leszámítva mindenhol kipattanhat egy-egy zivatar hétfőn, a keleti országrészben felhőszakadásra is van kilátás. A forróság miatt az ország egész területén első- és másodfokú figyelmeztetés él, 33-37 fokot mutathat a hőmérő.

Kedden még melegebb várható, 33-38 fokig emelkedhet a hőmérséklet, emiatt Baranya, Tolna és Bács-Kiskun megyékre harmadfokú figyelmeztetést adtak ki.

SZERDÁRA ÉS CSÜTÖRTÖKRE MÁR A FÉL ORSZÁGRA HARMADFOKÚ VESZÉLYJELZÉST ADTAK KI, HELYENKÉNT KÖZELEBB LESZ A 40 FOK, MINT A 30.

voros-figyelmeztetes

Forrás: met.hu

fecsego.eu/

Leave a Reply 46 megnézve, 1 alkalommal mai nap |