| Mobile | RSS

Korán örült Orbán: tiltakozáshullám indult Németországban az UEFA döntése miatt

Nagyon úgy tűnik, hogy mégsem ússza meg Orbán Viktor szivárványszínű stadionok nélkül a szerdai német-magyar Eb-meccset. Bár hétfő este az Európai Labdarúgó Szövetség úgy döntött: nem engedélyezi, hogy a müncheni stadion szivárványszínű diszkivilágítást kapjon a meccs alatt, időközben több német nagyvárosi klub is jelezte, hogy

ŐK VISZONT KI FOGJÁK VILÁGÍTANI A MAGUK STADIONJÁT, TILTAKOZÁSKÉNT A MAGYAR HOMOFÓBTÖRVÉNY MIATT.

Az akciót elsőként a Bundesligában szereplő Eintracht Frankfurt nevű klub hirdette meg. A klub alelnöke, Axel Hellmann Twitteren azt írta:

“Ha a müncheni stadion nem kap szivárványszínű díszkivilágítást a szerdai német–magyar meccs alatt, akkor majd a frankfurti aréna megkapja ezt.”

De a hírek szerint nemcsak a frankfurti fogja: a Telex vette észre, hogy Köln és Berlin is csatlakozott az akcióhoz, sőt, Franciaország is bejelentette, hogy fontolóra veszik, hogy ők is szívárványba borítják a stadionjaikat.

Clément Beaune, Franciaország európai ügyekért felelős államtitkára úgy fogalmazott: bánja az UEFA döntését, mert

“a kiállás túlmutat az egyszerű politikai állásfoglalásokon, a legalapvetőbb európai alapértékeinket érinti.”

Hozzátette: fontolgatják a francia sportminiszterrel, hogy ők is szivárványba borítják a stadionjaikat, hogy így fejezzék ki szolidaritásukat a magyar LMBTQ-közösséggel.

Bár a müncheni stadion már biztosan nem borul szivárványba a meccs alatt, müncheni LMBTQ-szervezetek bejelentették: óriási akcióval készülnek a stadion környékén,

11 EZER DB SZIVÁRVÁNYZÁSZLÓT TERVEZNEK KIOSZTANI A SZURKOLÓK KÖZÖTT.

Ismeretes: Szijjártó Péter tegnap az UEFA döntése előtt azzal reagált a müncheniek tervezett akciójára, hogy “rendkívül káros és veszélyes a sport és a politika összekeverése”. Hogy miért öngól a külügyminiszter reakciója, arról bővebben itt írtunk:

fecsego.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 52 megnézve, 1 alkalommal mai nap |